Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-Strike-spelare stämmer Valve – efter skinshandeln

- 27/06/2016, 18:54
Han tycker att Valve försöker tjäna pengar på minderåriga.
1 av 4

Han tycker att Valve försöker tjäna pengar på minderåriga.

Olofmeister har en ganska snygg USP.
2 av 4

Olofmeister har en ganska snygg USP.

Bra AK där också.
3 av 4

Bra AK där också.

Många unga förlorar pengar på skins-betting.
4 av 4

Många unga förlorar pengar på skins-betting.

En spelare stämmer nu speljätten Valve för "olaglig kasinohandel". Mannen menar att speltillverkaren har vetat om, underlättat för och sponsrat det olagliga spelandet.

En man vid namn Michael John McLeod har stämt grundarna till spelet Counter–Strike, företaget Valve.

Anledningen är den marknad som finns där man kan köpa, sälja och spela med skins, där McLeod menar att det pågår olagligt spelande.

I sin stämning menar McLeod att Valve vet att det är unga som köper, säljer, och spelar bort skins på hemsidorna, och att Valve har underlättat för det och till och med sponsrat spelandet, skriver Polygon.

McLeod lägger också tyngd på att Valve vet att många av de tredjeparts-sidor som man registrerar sig på för att spel, inte frågor om din ålder, skriver Polygon.

Men detta är inte lätt att stoppa. I Sverige till exempel gäller svensk lagstiftning, så är inte hemsidan registrerad i Sverige kan man inte göra mycket.

– Vi följer Lotterilagen, och kommer det in en anmälan på en sida så tar vi det vidare då. Är det lotteri? Är den svensk? Var befinner sig servern? Vilka är de juridiska personerna bakom? säger Jengish Ahangari, juridisk rådgivare på Lotteriinspektionen till Nyheter24.

Brukar du betta skins?