Lördag 2 Jul
Stockholm

Svenska Fnatic illa ute efter mardrömsstart i "dödens grupp"

Fnatic hamnade i en riktigt tuff grupp i Köln, och för första gången förlorade de deras ingångsmatch. Denna gång mot FaZe.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sedan Fnatic fått in Olof "Olofmeister" Kajbjer och Freddy "Krimz" Johansson i lineupen har de inte förlorat en enda ingångsmatch i en major. Men igår kom alltså den första förlusten, något oväntat, mot FaZe.

Fnatic hamnade i grupp D, eller "dödens grupp", tillsammans med just FaZe, G2 och SK Gaming (före detta Luminosity). Och det började inte bra för svensklaget.

Efter en fin inledning på Dust2 kom FaZe tillbaka starkt och det blev en riktigt jämn historia. Men på CT-sidan fick de ofta pengaprobem och FaZe kunde knipa segern med knappa 16–14.

Nu måste Fnatic vinna nästa match mot G2 för att ha en fortsatt chans i turneringen, där prispotten är rekordstora en miljon dollar, och vinnaren tar hem halva den summan.

13:30 spelar svenska NiP mot Na'Vi i en gruppfinal, medan Fnatic får vänta till 20:00 för att slåss för sin fortsatta överlevnad i turneringen mot franska G2.

Och för att se matcherna (och kanske få några drops?) så kollar ni på deras stream här.

Vill ni läsa mer om turneringen så kan ni göra det på Fragbites tittarguide här.

Senast G2 spelade mot Fnatic, i semifinalen av ECS-finalerna, så vann faktiskt G2, trots stundtals fantastiskt spel från Fnatic. Se highlights från det här.

Vill du läsa fler nyheter från Nyheter24? Tanka vår sköna app!

Åker Fnatic ut i dag?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.