Nu kan det vara slutbettat med skinsen.
1 av 3
Nu kan det vara slutbettat med skinsen.
Så nu får du fixa skins på annat håll.
2 av 3
Så nu får du fixa skins på annat håll.
Mycket goa skins finns det.
3 av 3
Mycket goa skins finns det.

Efter skandalerna – nu vill Valve stänga ner gamblingsajterna

Speljätten Valve har fått kritik för att unga kunnat spela bort stora summor pengar på vapenskins. Men nu har de tagit till sig av kritiken.


Efter kritik från många håll och efter att en spelare stämt dem, har nu grundarna till spelat Counter-Strike, Valve, beslutat att försöka få bukt med den skinsbetting som pågår på en mängder sajter på nätet.

Kritiken har grundat sig i att minderåriga på många sidor enkelt kan skapa konton, köpa skins för pengar, och sen spela bort dem.

Nu har Valve släppt ett uttalande där de ska ta bort möjligheten för bettingsidor att använda deras produkter.

I ett uttalande på Steampowered.com skriver Valves Erik Johnson att de inte längre kommer tillåta sidor att använda deras OpenID API, och att de nu kommer kontakta sidor och be dem sluta använda den.

När vi på Nyheter24 tidigare i år pratade med Lotteriinspektionen om just detta förklarade de svårigheten att använda svensk lag mot dessa sidor, vars sidor och servrar ofta finns utomlands.

Counter-Strike-proffset Jaryd "summit" Lazar visade att det kan gå fort att torska pengar, när han på ungefär fem minuter spelade bort "CS-diamonds" till ett värde av 750 000...

För fler nyheter från Nyheter24tanka vår app!

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra att de tar tag i detta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.