Lördag 8 Maj
Stockholm

Efter skandalerna – nu vill Valve stänga ner gamblingsajterna

Nu kan det vara slutbettat med skinsen.
1 av 3
Nu kan det vara slutbettat med skinsen. Foto:
Så nu får du fixa skins på annat håll.
2 av 3
Så nu får du fixa skins på annat håll. Foto:
Mycket goa skins finns det.
3 av 3
Mycket goa skins finns det. Foto:

Speljätten Valve har fått kritik för att unga kunnat spela bort stora summor pengar på vapenskins. Men nu har de tagit till sig av kritiken.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter kritik från många håll och efter att en spelare stämt dem, har nu grundarna till spelat Counter-Strike, Valve, beslutat att försöka få bukt med den skinsbetting som pågår på en mängder sajter på nätet.

Kritiken har grundat sig i att minderåriga på många sidor enkelt kan skapa konton, köpa skins för pengar, och sen spela bort dem.

Nu har Valve släppt ett uttalande där de ska ta bort möjligheten för bettingsidor att använda deras produkter.

I ett uttalande på Steampowered.com skriver Valves Erik Johnson att de inte längre kommer tillåta sidor att använda deras OpenID API, och att de nu kommer kontakta sidor och be dem sluta använda den.

När vi på Nyheter24 tidigare i år pratade med Lotteriinspektionen om just detta förklarade de svårigheten att använda svensk lag mot dessa sidor, vars sidor och servrar ofta finns utomlands.

Counter-Strike-proffset Jaryd "summit" Lazar visade att det kan gå fort att torska pengar, när han på ungefär fem minuter spelade bort "CS-diamonds" till ett värde av 750 000...

För fler nyheter från Nyheter24tanka vår app!

Bra att de tar tag i detta?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela