"Datorspel är för barn"
1 av 3
"Datorspel är för barn"
Stort grattis Emil!
2 av 3
Stort grattis Emil!
Emil Christensen.
3 av 3
Emil Christensen.

Bojkottar Mästarnas mästare – för att HeatoN ska vara med: "Ingen sport"

Efter beskedet att Counter-Strike-profilen Emil "HeatoN" Christensen ska vara med i Mästarnas mästare kommer hockeylegendaren bojkotta programmet.


Efter Jon Olssons skadebesked fick Emil "Heaton" Christensen chansen att vara med i Mästarnas mästare, och han tog den direkt. Därmed blir han den förste som representerar E-sport i programmet.

Men det uppskattas inte av alla.

Hockeylegendaren Tommy Söderström, som själv var med, framför skarp kritik mot programmet, och menar bland annat att datorspel är för barn, och att de då lika gärna kan ha med någon som spelar Yatzy.

– För mig är det spel, det är ingen sport. Vad är nästa grej? Yatzy? Backgammon? säger han i en intervju med Expressen.

Han fortsätter:

– Det handlar inte om hur man ser ut. Det spelar ingen roll om man är vältränad eller inte. För mig är datorspel ett spel. Det är vad barn spelar. En som är tio kan vara lika bra som en som är 25. Det funkar ju inte i fotboll, säger han till Expressen.

Siffror som presenterades under OS visade att bland folk online tittade fler på E-sport än på OS.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det fel att HeatoN är med i Mästarnas mästare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.