Esport och Managerspel? Alltid skoj!
1 av 3
Esport och Managerspel? Alltid skoj!
Det går redan att spela på Esport på många utländska bolag, och sporten växer så att den knakar.
2 av 3
Det går redan att spela på Esport på många utländska bolag, och sporten växer så att den knakar.
Esport drar storpublik runt om i världen.
3 av 3
Esport drar storpublik runt om i världen.

Svenska Spel vädjar till regeringen – vill satsa på Esport och managerspel

Statliga Svenska Spel pressas allt hårdare av utlandsbaserade spelbolag. Nu vill de införa fler spelformer för att kunna utmana. Bland annat vill de möjliggöra spel på Esport.


Esporten växer så det knakar och en mängd stora bettingsajter hänger förstås med i trenderna och erbjuder spel på bland annat spelen Counter-Strike och League of Legends.

Svenska Spel hänger dock inte riktigt med i trenden. Än så länge kan man inte spela på Esport på det statliga spelbolaget, men det vill de ändra på. Speljätten har vädjat till regeringen om att få införa nya spelformer för att kunna konkurrera med de utländska bolagen, skriver Breakit i dag.

”Företeelsen vadhållning på e-sport förväntas växa de kommande åren, och med anledning av det bör Svenska Spel få möjlighet att erbjuda vadhållning på e-sport som ett mer ansvarsfullt alternativ till de utlandsbaserade spelbolagens utbud”, skriver Svenska Spel till regeringen enligt Breakit.

Men Svenska Spel vill även göra mer än att satsa på Esport.

I dokumentet till regeringen skriver de att de även vill kunna ge mer pengar tillbaka till spelarna genom att kunna erbjuda högre odds, och vill även ha möjlighet att erbjuda managerspel på till exempel Allsvenskan, skriver Breakit.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår sköna app!

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du på Esport?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: