Torsdag 27 Jan
Stockholm

Fortnite-proffset Ninja - så här mycket tjänar han

Twitch-streamaren Ninja är den mest populära streamaren på Twitch.
Fortnite-streamaren Ninja är omåttligt populär och med populariteten har även lönekuvertet blivit lite fetare. Foto: Instagram/Youtube

Fortnite är spelet på allas läppar och streamas hejvilt på sidor så som Twitch och Youtube. Spelaren Ninja är en av de mest populära och man kan lätt säga att han har gjort sig en förmögenhet. Så här mycket tjänar han!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Spelet är knappt mer än ett år gammalt och det har redan blivit ett fenomen, en rörelse skulle till och med många påstå. 

Och med stora spel så formas även stora förebilder, spelare och proffs. Så som den oerhört och nästan löjligt populära spelaren och streamaren Ninja.

Superstjärnan inom Fortnite Tyler "Ninja" Blevins. Bild: Instagram

Tyler Blevins som han egentligen heter är den mest populära streamaren på Twitch och har idag över 10 miljoner(!) följare och 270 miljoner spelningar på sin Twitchkanal. Wow.

Tjänar minst 500 000 dollar i månaden

Ja – med sin popularitet har Ninja också fått ett rätt så saftigt lönekuvert som han kan hämta i brevlådan den 25:e varje månad. Enligt rapporter till e-sportsajten Final Kill, så tjänar twitch-streamare mellan 2-10 dollar per 1000 streams.

Detta betyder att Fortnite-guden Ninja har tjänat någonstans mellan 540 000 dollar och 2 700 000 dollar, vilket i svenska pengar är cirka 4 700 000 kr respektive 23 850 000 kr, ENDAST på sina spelningar sen han började streama.

Men det slutar inte där, nej nej. Vi har bara skrapat på ytan.

Förutom att dra in pengar på antalet spelningar på hans videos så tjänar även Ninja pengar på de som har valt att prenumera på hans kanal. I ett snack med Forbes berättade Ninja att han får cirka 3,5 dollar månadsvis per prenumerant på Twitch.

Det låter inte så mycket va? Fast det blir en hel del när man inser att han har cirka 160 000 prenumeranter på sin Twitch-kanal. Låt oss göra lite matte: 3,5 x 160 000 = 560 000 dollar, eller cirka 5 miljoner kronor... MÅNADSVIS.

Vägen till framgång

Ninja har varit i gamingbranschen ett bra tag och tävlade i spel så som Halo och PUBG innan hans streamingkarriär inom Fortnite tog fart. Men varför blev han en sådan lysande stjärna?

– Fortnite är verkligen det perfekta spelet. Du har det faktumet att det är gratis att spela, på i princip alla plattformer och allt med spelet är mer eller mindre en fröjd, säger Ninja till Forbes och fortsätter:

– Du behöver inte vänta länge i spellobbyn, fajterna är roliga, faktumet att man kan bygga saker ökar svårighetsnivån, vapnen är unika och faktumet att färgerna definierar hur bra de är gör så att allt känns episkt, säger Ninja till Forbes.

Uppmärksammad livestream

Ja, inte nog med att Ninja verkar vara omåttlig populär bland sina följare så har han även fått sig en hel del celebra följare under året som har varit.

Någon som brukar följa OCH spela med Ninja är ingen mindre än superstjärnan och rapikonen Drake. Radarparet har teamat upp inte mindre än tre gånger för att dominera i det populära spelet, skriver The Verge.

Men en av deras streams var något helt annat.

Radarparet slog nämligen rekordet för hur många tittare en stream haft på en och samma tidpunkt. Hur gjorde de då tänker du. Jo – de tog lite hjälp av rapparen Travis Scott och NFL-spelaren JuJu Smith-Schuster och tillsammans hade de över 600 000 tittare på en och samma stream, SAMTIDIGT.

Sanslöst.

Se mer om Ninja i klippet ovan.

Har du spelat Fortnite?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Experten om OS-risken: "Kan bli en sorg"

Publicerades: 1 timme sedan

Ishockey-NHL

Publicerades: 1 timme sedan

Markström höll nollan i Calgarys rekordmatch

Publicerades: 1 timme sedan

Fotboll-League championship

Publicerades: igår 23:25

Fotboll-Afrikanska mästerskapen

Publicerades: igår 23:25

spel-Topptipset

Publicerades: igår 23:25