Karaktärer ur spelet Apex Legends
Apex Legends tar gamingvärlden med storm. - Foto: EA Games / Apex Legends

Apex Legends – här är allt du behöver veta om spelet

Spelet Apex Legends tar verkligen gamingvärlden med storm. Här är allt som du behöver veta om det nya och hajpade spelet!


De senaste åren har en ny-gammal kategori av spel verkligen exploderat. Vilken talar vi om? Jo – så klart "Battle Royale"-spel. För att nämna några så har vi fått bevittna succéspelet Fortnites framfart men även det populära spelet PUBG.

Men nu verkar det som att de två giganterna till spel har fått en värdig konkurrent. Nämligen EA Games purfärska Apex Legends. Men vad är Apex Legends egentligen och vad kan man förvänta sig av spelet? Det reder Nyheter24 ut!

Apex Legends släpptes den 4 februari. Bildkälla: EA Games / Apex Legends

Vad kostar spelet?

När man ska börja spela ett spel så är kostnaden alltid en viktig fråga. Som tur för dig som gamer så är Apex Legends helt gratis att spela. 

Det enda du behöver fixa är ett EA Origins-konto på EA:s hemsida. Sen kan du ladda hem spelet och vara good to go så att säga.

Vilka konsoler kan man spela det på?

Vissa spel brukar limiteras till endast kanske en konsol, andra spel kanske bara funkar på datorn. Men det fina med detta spel är att det faktiskt kvittar.

Apex Legends kan nämligen spelas på Windows, Playstation 4 och Xbox One. (Sorry alla Apple-gamers).

Vilka karaktärer kan man spela som?

Apex Legends erbjuder också spelaren en rad olika spelbara karaktärer som man kan välja att bemästra och kämpa mot andra som.

Bangalore

Vill du spela som en professionell, stenhård soldat? Då är Bangalore din gubbe.

Bloodhound

Väljer du att spela som Bloodhound? Ja då har du valt en karaktär som förmodligen kan vara den bästa spåraren i hela vida världen. Vem ska kunna gömma sig från hen?

Caustic

Är gift och toxin dina guilty pleasures? Då gör du rätt i att välja Caustic som din gubbe. Han är nämligen expert inom området.

Gibraltar

Gibraltar är karaktären som tål allt. Han är mer eller mindre en levande sköld och är utmärkt på att rädda folk ur kniviga situationer.

Lifeline

Lifeline är personen som man verkligen vill ha bredvid sig på slagfältet. Hon är en stridande läkare som gör allt i sin makt för att hjälpa andra.

Mirage

Vem vet inte du, vem vet inte jag. Den enda som vet är Mirage. Vad menar vi med detta då? Jo det är så att Mirage är en riktig lurifax som är en mästare på att förvilla och skapa förvirring för sina motståndare.

Är illusioner din grej? Då är Mirage din gubbe!

Pathfinder

Pathfinder är den enda robotkaraktären i spelet, men som han bär upp den rollen! Han kan ses som en optimistisk profil som är expert på att spana in vad motståndarna har för sig.

Wraith

Den sista, men definitivt inte minsta karaktären är Wraith. En väldigt komplex karaktär som blandar dödliga attacker med förmågan att kunna manipulera tid och rum.

Vilka spellägen finns?

I nuläget så finns det bara ett spelläge och det är ett "battle royale"-format i grupper om tre. Det betyder att du tillsammans med två vänner eller två okända får teama upp för att försöka bli det laget som klarar sig längst.

Säsonger

Precis som med Fortnite så spelas Apex i säsonger. På spelets hemsida skriver utvecklarna att varje säsong kommer att pågå i cirka tre månader.

För att ta vara på flera olika belöningar så kan spelaren köpa ett så kallat Battle Pass som låter spelaren att ta del av de olika belöningarna.

Köp i spelet

Och som många andra spel så erbjuder även Apex spelaren möjligheten att kunna köpa Apex coins som spelaren senare kan spendera på olika föremål.

Föremålen kan vara allt ifrån kosmetiska uppdateringar till nya karaktärer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du testat Apex Legends?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.