Theo Ferrer gjorde succé i Fortnite-VM
Theo Ferrer gjorde succé i Fortnite-VM - Foto: Epic Games

Miljonregn över svenske Theo, 16 – efter succén i Fortnite-VM

16-åriga Theo Ferrer blev sexa i den första upplagan av VM i Fortnite. En sjätteplats som innebar en hel del pengar på kontot!


En gång i tiden ansågs datorspelande som slöseri av tid. "Sluta spela och skaffa dig ett jobb", var säkert en fras som det slängdes med rätt så friskt.

Och visst, alla gamers blir inte proffs, men ibland står stjärnorna på rad – och det gjorde de verkligen för 16-åriga Theo Ferrer.

Den svenska Fortnite-spelaren slutade nämligen på en hedervärd sjätteplats i Fortnite-VM, som hölls i New York i helgen.

– Det känns jättebra, särskilt eftersom det gick så dåligt i början. Därför känns det helt overkligt, jag trodde aldrig att det skulle gå så bra, berättar Theo för DN.

Reser hem med cirka sex miljoner kronor i prispengar

Theo, som börjar andra ring på gymnasiet till hösten, kommer åtminstone inte ha några problem att köpa fika på rasterna. Varför inte då? Jo – tack vare hans placeringar i duo-turneringen och singelturneringen, så reser han hem med cirka 6,6 miljoner kronor i prispengar.

– Jag är så stolt så att jag exploderar. Att bli sexa bland de hundra bästa i världen är ju fantastiskt. Dessutom vet jag att han har kämpat så hårt och älskar att spela, säger pappan Alexis Ferrer om sonens placering i singelturneringen till DN.

Ska investera i fonder

Theo har som plan att investera sina pengar i fonder och att fortsätta med sin skolgång. Något som låter väldigt klokt.

- Jag ska fortsätta som vanligt med skolan och plugga och spela. Det är svårt att kombinera med skolan, men det går, säger Theo Ferrer till DN.

Vi riktar ett stort grattis till Theo!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du Fortnite?
Tack för din röst!