Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalmar lyste gammal glans mot HIF

Sport | 31/05/2009 20:36

Lagom till semestern visade Kalmar varför laget är regerande svenska mästare.

Lagom till semestern visade Kalmar varför laget är regerande svenska mästare. 2-0-vinsten hemma mot Helsingborg var vårens bästa match av Kalmar som sprudlade av spelglädje. Två av de gladaste måste ha varit bröderna Elm. David var tillbaka i startelvan efter en tids sjukdom och låg bakom 1-0-målet i den 33:e minuten, och Rasmus hittade själv målet med en frispark lagom till U21-EM.

Första halvleken var chansrik och båda lagen satsade framåt. Med ett vänsterinlägg hittade David Elm Daniel Sobralense som enkelt kunde nicka in ledningsbollen utan chans för Pär Hansson i Helsingborgsmålet. Henrik Larsson hade en mycket bra chans för gästerna, men stjärnans målkänsla har lyst med sin frånvaro den senaste tiden.

Den andra halvleken innehöll ännu fler målchanser, och redan i den 49:e minuten gjorde Rasmus Elm 2-0 på en frispark som tog i muren. Både Kalmar och Helsingborg hade flera bra lägen att utöka målskörden men konstigt nog blev det inga fler mål i matchen.

I och med segern kan Kalmar börja titta uppåt i tabellen. Helsingborgs förlust gör att IFK Göteborg går in i halvtidsvilan med ett försprång på tre poäng i toppen.

Skrivet av: