Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TFF vände underläge mot Gefle

Sport | 30/05/2009 18:24

Nykomlingarna upp på en imponerande femteplats.

I måndags fick man resa hem med noll poäng i bagaget trots en bra insats mot Elfsborg. I dag tog Trelleborg alla tre, när Gefle gästade ett soldränkt Vångavallen.

Men det var bortalaget som började bäst. Redan i den 4:e minuten tog Gefle ledingen genom Amadou Jawo efter ett fint förarbete av Jonas Lantto.

Hemmalaget replikerade dock snabbt. Bara sex minuter senare var Peter Abelsson framme på en en västerhörna och nickade in kvitteringen intill Mattias Hugossons närmsta stolpe.

Och efter utjämningsmålet var det Trelleborg för hela slanten i andra halvlek. Man kom i vågor på Gefles planhalva och i den 43:e minuten kom också ledningsmålet, som visade sig bli matchens sista. Vänsteryttern Paulino tog ner ett inlägg i straffområdet och drev förbi Geflebacken Daniel Bernhardsson, för att sedan skruva in bollen i mål med ett hårt skott.

I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka, men några mål gjordes alltså inte. Gefle skulle emellertid kanske ha fått en straff. I den femte tilläggsminuten revs Hasse Berggren ner av Dennis Melander och samtliga bortaspelare inkulsive bänk vädjade efter straff. Men domaren Johan Hamlin friade och varnade istället Berggren för protest.

I och med segern för Trelleborg går laget inför uppehållet upp på femteplatsen med 19 ihopspelade poäng.

Skrivet av: