Wernbloom avgjorde med Brolinare

Fräck frispark i avskedsmatchen för Pontus Wernbloom.

4-0 till IFK Göteborg mot Brommapojkarna, trots mållöst och fullt av chanser i första halvlek.

När matchen närmade sig en timme fick IFK Göteborg en frispark strax utanför Brommapojkarnas straffområde. Samtidigt som BP ställde upp mur petade Tobias Hysén fram bollen till Pontus Wernblom som inte tvekade en sekund. 1-0 var ett faktum utan att bortalaget förstod vad som hände. En frisparksvariant värdig Mild/Brolin i VM 1994. Och ett passande avsked för Wernbloom som efter matchen lämnar klubben för spel i Holland.

Efter 1-0 lossnade det totalt för IFK. 17 år unga fyndet Niklas Bärkroth satte 2-0. Stefan Selakovic placerade 3-0 i målet på en säker passning snett inåt bakåt. Bärkroth ville inte vara sämre och gjorde 4-0 på ett liknande sätt. De tre sista målen kom inom loppet av en kvart.

I 90:e minuten byttes Wernbloom ut och fick stående ovationer. Han verkade tagen av situationen.

Stående ovationer bör hela IFK få som spelade med glädje, vilja och stort kunnande i dag. Sommaruppehållet blir skönt för serieledarna.