Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skattesmäll för AIK

- 30/06/2009, 10:33 -

Restskatt på över fyra miljoner kronor.

AIK Fotboll och några av spelarna i laget har fastnat i en granskning av Skatteverket och tvingas betala mellan 200 000 och 800 000 kronor var i restskatt. Enligt Aftonbladet är det Ivan Obolo, Dulee Johnson, Khari Stephenson och Lucas Valdemarin som drabbas. Stephenson och Valdemarin spelar inte längre i klubben.

Det gemensamma för spelarna är att klubben och inte spelarna har betalat deras agenter för arbetet vid klubbyten. Skatteverket tycker i stället att spelarna själva ska betala sina agenter och ser därför AIK:s utbetalning till agenterna som en del av fotbollsspelarnas löner. Sammanlagt ska spelarna betala omkring två miljoner kronor i restskatt. Dessutom tvingas klubben betala knappt 2,5 miljoner kronor i extra skatter.

Klubben hävdar själv att skattereglerna varit otydliga och kommer att överklaga besluten.

Det var efter den stora skattehärvan i IFK Göteborg för fyra år sedan som Skatteverket bestämde sig för att sätta elitidrottsklubbarna under luppen.

Skrivet av: