Alvaro Santos vill göra allt för att slippa spela i Superettan.
1 av 3
Alvaro Santos vill göra allt för att slippa spela i Superettan. - Foto: Bildbyrån
2 av 3
3 av 3

Alvaro överger Öis - vill lämna

Alvaro Santos vill göra allt för att slippa spela i Superettan.


Alvaro Santos har nu bestämt sig för att överge Öis när klubben sliter i Superettan. Den brasilianske anfallsstjärnan kom till klubben i februari 2009 och knappt ett år senare vill han nu antingen säljas eller lånas ut.

 - Jag vet att det är ont om klubbar som har råd att köpa mig. Så därför vore det bättre att låna ut mig. Det skulle både jag och klubben tjäna på, säger han till GT.

- Även om jag skulle göra 100 mål i superettan, så kommer det ingen och köper mig för 15 miljoner. Superettan är för dåligt skyltfönster.

"Bara jag slipper Superettan"

Han vill nu helst återvända till Brasilien - för familjen och värmens skull.

- Min fru (Cintia) är trött på att ständigt behöva flytta, som vi gjort de senaste tio åren. Hon vill börja studera eller jobba.

- När vi köpte huset i Askim trodde vi ju att Örgryte skulle vara kvar i allsvenskan, men det visade sig att laget var för dåligt plus att både jag och Marcus Allbäck blev skadade.

I dag börjar försäsongsträningen med Öis.

- När jag tittar ut genom fönstret så är jag inte sugen på att behöva träna i kylan igen. Hemma i Brasilien var det 25- 30 grader, säger brassen som menar att han är i bra form:

 - Allt är bra, bara jag slipper spela i superettan, säger Àlvaro Santos till GT.

Alvaro Santos har två år kvar på sitt kontrakt med Öis och klubben har inga planer på att sälja brassen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!