Heino-Lindberg väljer guran

- 16/01/2009, 08:54 -

AIK:s nätskyddare släpper snart sin första singel.

AIK hockeys målvakt Christopher Heino-Lindberg har något av ett lyxproblem. Han är inte bara en av Allsvenskans bästa målvakter, nu har han även visat sig vara en riktig baddare på att lira gura. Vid sidan om ishockeyn har han nu spelat in sin första singel tillsammans med mostern, countrysångerskan Christina Lindberg.

– Han är född till att vara artist. Det är också det som gör honom till en så duktig målvakt, han älskar verkligen att göra sitt bästa för sitt lag och han har det där i sig, att "jag ska klara det här, jag vill göra bra ifrån mig", säger Chistina Lindberg till TV4.

Christopher Heino-Lindberg vann SM-guld med Färjestad 2006 och är draftad av Montreal Canadiens. Men musiken har länge funnits där. En hobby som från början var en kul grej vid sidan av, men som nu vuxit fram som något riktigt seriöst. Målvakten har en klockren, kraftig sångröst, lirar gitarr som om han inte gjort något annat, och i vår släpper han sin första singel tillsammans med sin moster.

– Jag valde väl lite mellan hockeyn och musiken, men det blev hockeyn då, för musiken kan du alltid ha med dig. Det går inte att ta ett sabbatsår från hockeyn, säger Heino-Lindberg.

Men det där med lyxproblemet då? Hockeyn eller musiken? Förr eller senare kanske countrymålvakten måste välja. Och just nu verkar det luta klart åt ena sidan.

– Om jag vet att jag slår riktigt stort i USA, då väljer jag musiken.

Hör Heino-Lindberg sjunga i teve, under tiden i Färjestad

Skrivet av: