Ljungberg satte ett hat-trick

"I dag gick det mesta in. Det är bara att tacka och ta emot"


Tre skott. Tre mål.

Ett äkta hat-trick av Hanna Ljungberg före paus gav Umeå segern i mötet med isländska Valur.

– I dag gick det mesta in. Det är bara att tacka och ta emot, säger Ljungberg efter Umeås 5-1-seger.

Två år i rad har de nykorade svenska mästarna Umeå IK tagit sig till final i Uefa Womens cup, bara för att sedan få ge sig mot Arsenal respektive Frankfurt.

Nu siktar laget på att vinna cupen, precis som man gjorde både 2003 och 2004.

Den inledande gruppspelsmatchen hemma på Gammliavallen mot Valur från Reykjavik gav inget riktigt besked om Umeå kan klara den målsättningen. Visserligen var det stundtals propagandafotboll som bjöds från hemmalagets sida men så fick de också gott om svängrum på banan.

Det isländska försvarsspelet var lika darrigt som landets ekonomi är just nu.

Det avslöjade Hanna Ljungberg vid tre tillfällen i den första halvleken.

Först styrde hon in 1-0 rakt upp i krysset efter ett stenhårt inlägg från danskan Johanna Rasmussen, sedan 2-0 på ett skott som gick stolpe-in. Och slutligen i den 41:a minuten 3-0 på ett pressat skott från 25 meter som gick i mål via ribban och målvaktens rygg.

Då var matchen avgjord.

– Jag brukar inte fokusera på målen men visst är det skönt när man har flytet. Och i dag kan ingen säga annat än att jag hade det, säger Hanna Ljungberg.

Andra halvlek blev en ren uppvisning av Umeå som visade upp hela sitt register när det gäller anfallsfotboll.

– Det var roligt att spela. Valur är bra, så vi får vara nöjda. Skönt också att få en bra start på gruppspelet. Efter SM-guldet i söndags fanns risken att vi inte skulle gå på hundra procent - men vi var riktigt bra i dag, säger Umeås forwardsstjärna.

Nästa match för Umeås del är på lördag. Då fortsätter gruppspelet mot Alma från Kazakstan, som i torsdagens första match förlorade med 1-2 mot Bardolino från Italien. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.