Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ljungberg satte ett hat-trick

Sport | 09/10/2008 22:00

"I dag gick det mesta in. Det är bara att tacka och ta emot"

Tre skott. Tre mål.

Ett äkta hat-trick av Hanna Ljungberg före paus gav Umeå segern i mötet med isländska Valur.

– I dag gick det mesta in. Det är bara att tacka och ta emot, säger Ljungberg efter Umeås 5-1-seger.

Två år i rad har de nykorade svenska mästarna Umeå IK tagit sig till final i Uefa Womens cup, bara för att sedan få ge sig mot Arsenal respektive Frankfurt.

Nu siktar laget på att vinna cupen, precis som man gjorde både 2003 och 2004.

Den inledande gruppspelsmatchen hemma på Gammliavallen mot Valur från Reykjavik gav inget riktigt besked om Umeå kan klara den målsättningen. Visserligen var det stundtals propagandafotboll som bjöds från hemmalagets sida men så fick de också gott om svängrum på banan.

Det isländska försvarsspelet var lika darrigt som landets ekonomi är just nu.

Det avslöjade Hanna Ljungberg vid tre tillfällen i den första halvleken.

Först styrde hon in 1-0 rakt upp i krysset efter ett stenhårt inlägg från danskan Johanna Rasmussen, sedan 2-0 på ett skott som gick stolpe-in. Och slutligen i den 41:a minuten 3-0 på ett pressat skott från 25 meter som gick i mål via ribban och målvaktens rygg.

Då var matchen avgjord.

– Jag brukar inte fokusera på målen men visst är det skönt när man har flytet. Och i dag kan ingen säga annat än att jag hade det, säger Hanna Ljungberg.

Andra halvlek blev en ren uppvisning av Umeå som visade upp hela sitt register när det gäller anfallsfotboll.

– Det var roligt att spela. Valur är bra, så vi får vara nöjda. Skönt också att få en bra start på gruppspelet. Efter SM-guldet i söndags fanns risken att vi inte skulle gå på hundra procent - men vi var riktigt bra i dag, säger Umeås forwardsstjärna.

Nästa match för Umeås del är på lördag. Då fortsätter gruppspelet mot Alma från Kazakstan, som i torsdagens första match förlorade med 1-2 mot Bardolino från Italien. (TT)

Skrivet av: