Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elitklubb lägger ner verksamheten

Sport | 09/10/2008 17:15

Bälinge åker ur allsvenskan och samtidigt lägger de ner hela elitverksamheten.

Bälinge åker inte bara ut damallsvenskan i fotboll, utan de lägger dessutom ner hela elitverksamheten.

Beslutet togs vid ett extra föreningsmöte.

– Med den ekonomiska utveckling som på senare år har ägt rum inom svensk damfotboll på elitnivå, måste vi konstatera att Bälinge IF inte har lyckats mobilisera de resurser som krävs och att en fortsatt elitsatsning på sikt riskerar att äventyra andra delar av vår förenings verksamhet. Det är givetvis med stort vemod som vi fattar detta beslut, säger Carl Lindberg, Bälinge IF:s ordförande.

Uppsalaklubben har legat i damallsvenskan - förutom 2005 - sedan mitten på 1990-talet och hoppas nu kunna flytta över verksamheten till IK Sirius.

Därefter hoppas de få lämna över sin plats i damettan till den nya föreningen.

– Något formellt beslut att "ta in" damfotbollen i IK Sirius är ännu inte fattat, men när en ansökan har kommit in kommer vår huvudstyrelse att behandla frågan. Och personligen ställer jag mig mycket positiv till det hela, säger IK Sirius ordförande Lasse Svensson enligt ett pressmeddelande.

Skrivet av: