Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tåget går för Malmö FF

1 av 2

Björn Larsson Rosvall/ Scanpix

2 av 2

Björn Larsson Rosvall/ Scanpix

Sport | 26/06/2011 18:25

Blir tufft för de regerande mästarna att återupprepa bedriften efter 2-0 förlusten mot Gais.    

Inför matchen uttryckte MFF-tränaren Rikard Norling en vilja om att vårda sitt eget spel och gå till attack.

- Vi vill se oss själva blomma och inte på något sätt sätt hälla gift på deras blomma för att vinna, sa han till Canal plus.

Om gift är en synonym till försvarsspel, så var det något som MFF saknade i matchinledningen. Gais Wanderson serverade Mervan Celik som sköt 1-0 redan i den andra minuten. Den chockartade inledningen blev starten på en oerhört svängig, tätt och intensiv match där lagen bytte målchanser med varandra.  I andra halvlek blev MFF:s lagkapten Daniel Andersson frilägesutvisad och i den 75 minuten gjorde Alvaro Santos 2-0 - trots MFF-mälvakten Melichareks (bäst i MFF idag) storspel. Tre minuter senare blev även Wilton Figureido utvisad i MFF, som var väldigt frustrerade idag.

- Vi borde gjort mer mål, sa Gais försvarare Kenneth Gustavsson och forsatte:

- Men vi gör det bra när vi spelar tufft, tight försvarsspel. Vi gillar när det smäller.

Det var till slut Gais "jävlar anama" som tog dem närmare toppen. MFF ligger nu 7 poäng bakom Helsingborg med en match mer spelad och måste hitta formen snart om SM-guldet inte ska vara förlorat - Rikard Norling har oneklingen fått en tuff start. MFF presterade faktiskt väldigt dåligt.

I söndagens andra 16:00 match besegrade Mjällby, Örebro med 2-1 och tog tre sköna poäng i bottenstriden.