1 av 2
- Foto: Björn Larsson Rosvall/ Scanpix
2 av 2
- Foto: Björn Larsson Rosvall/ Scanpix

Tåget går för Malmö FF

Blir tufft för de regerande mästarna att återupprepa bedriften efter 2-0 förlusten mot Gais.    


Gais - MFF

Slutresultat: 2-0

Målskyttar: Mervan Celik, Alvaro Santos.

Utvisningar: Daniel Andersson och Wilton Figureido.

Avslut: Gais: 17 MFF: 9

Åskådare: 5104 på Gamla Ullevi.

Inför matchen uttryckte MFF-tränaren Rikard Norling en vilja om att vårda sitt eget spel och gå till attack.

- Vi vill se oss själva blomma och inte på något sätt sätt hälla gift på deras blomma för att vinna, sa han till Canal plus.

Om gift är en synonym till försvarsspel, så var det något som MFF saknade i matchinledningen. Gais Wanderson serverade Mervan Celik som sköt 1-0 redan i den andra minuten. Den chockartade inledningen blev starten på en oerhört svängig, tätt och intensiv match där lagen bytte målchanser med varandra.  I andra halvlek blev MFF:s lagkapten Daniel Andersson frilägesutvisad och i den 75 minuten gjorde Alvaro Santos 2-0 - trots MFF-mälvakten Melichareks (bäst i MFF idag) storspel. Tre minuter senare blev även Wilton Figureido utvisad i MFF, som var väldigt frustrerade idag.

- Vi borde gjort mer mål, sa Gais försvarare Kenneth Gustavsson och forsatte:

- Men vi gör det bra när vi spelar tufft, tight försvarsspel. Vi gillar när det smäller.

Det var till slut Gais "jävlar anama" som tog dem närmare toppen. MFF ligger nu 7 poäng bakom Helsingborg med en match mer spelad och måste hitta formen snart om SM-guldet inte ska vara förlorat - Rikard Norling har oneklingen fått en tuff start. MFF presterade faktiskt väldigt dåligt.

I söndagens andra 16:00 match besegrade Mjällby, Örebro med 2-1 och tog tre sköna poäng i bottenstriden.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.