72. 5-0 J. Chibuike

77. 6-0 P. Nyström

Örebro - Elfsborg, 0-3

Åskådare: 6957 på Behrn Arena

ÖSK kan nog glömma spel i toppen i år -  försvarsspelet var under all värdighet mot boråsarna. Och det började med att Patrik Haginge gav bort bollen till Stefan Ishizaki som sköt 1-0, sen försökte hemmalaget trycka upp spelet - och lät i tur och ordning Amadou Jawo och Johan Larsson promenera in tvåan och trean.

Malmö FF - Norrköping, 2-1

Åskådare: 9778 på Swedbank Stadion

MFF hade halva laget i sjukstugan. Men det brydde sig inte Jimmy Durmaz om, som tog bollen, vände och vred och förpassade sedan bollen i Abbas Hassans högra kryss. När sedan Daniel Larsson nästan lika vackert gjorde 2-0 så var saken biff - även ifall det blev lite väl spännande efter att Norrköping reducerat och sedan gått för kvittering sista kvarten.

Häcken - Mjällby, 6-0

Åskådare: 1927 på Rambergsvallen

Göteborgarna från Hisingen har visat att de har en sylvass offensiv och när ett av seriens bottenlag kom besök spelade de ut hela registret. John Chibuike gjorde det första i sjunde minuten, sen rann det bara på. 3-0 i paus, 6-0 efter slutsignalen. Nu har Häcken gjort mest mål i allsvenskan. Mjällby och en hjälplös Mattias Asper i målet återvänder till listerlandet med en del att tänka på.

Halmstad - AIK, 1-3

Åskådare: 6119 på Örjans vall

HBK behöver vinna matcher för att hänga kvar i. Så är det bara. Men vad spelar det för roll när AIK har en leksugen Martin Mutumba och "The Banguras" på topp. Hallänningarna tog ledningen på straff genom Joe Sise, men sen var det roliga över. 1-1 M. Bangura, 1-2 T.Bangura och 1-3 T. Bangura. Gnaget ligger nu fem poäng bakom Helsingborg och kan ställa in sig på guldrace i höst.