Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: Fotbollstränarna vi vill höra sommarprata

- 04/07/2011, 16:15 -
1 av 10

Alexandre Meneghini/AP

2 av 10

Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

3 av 10

Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

4 av 10

Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

5 av 10

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

6 av 10

Andreas Hillergren/ Scanpix

7 av 10

Torgersrud, Marius/ Scanpix

8 av 10

Drago Prvulovic / SCANPIX

9 av 10

Jan Collsiöö/ Scanpix

10 av 10

Patric Söderström / SCANPIX

I helgen sommarpratade Henrik Larsson öppenhjärtligt i SR P1. Nyheter24 listar tio tränare som borde följa hans exempel.

10. Tom Prahl. TFF.

Allsvenskans mest rutinerade tränare kan prata om SM-guld, sin förkärlek till mittbacken Peter Abelsson - och sitt stora intresse till trädgårdsarbete. Eventuellt utdrag: "Försvarssida!"

9. Peter Antoine. Fd Assyriska.

Ge han en ordentlig korv, ett par bärs och fritt spelrum. Då kommer den store tysken i utbyte ge dig de 60 mest underhållande och ocensurerade minuterna i ditt liv. Eventuellt utdrag: "Jävla helvete, fy fan".

8. Rikard Norling. MFF.

MFF-tränarens sommarprat är inte för vem som helst och hans 60 minuter kommer bli ämne till stor debatt. För hans prosa kan tolkas på många sätt, lite som bibeln. Men alla har en sak gemensamt - ingen kommer förstå någonting. Eventuellt utdrag: "Vi vill se oss själva blomma och inte på något sätt sätt hälla gift på deras blomma". 

7. Tony Gustavsson. Fd Hammarby.

Allsvenskans nördigaste tränare någonsin kommer att sålla bort de intresserade från de INTRESSERADE. Norrlänningen är den enda som har blivit tränare (delvis) på akademiska grunder... Eventuellt utdrag: "I fundamentet av distansspelet måste vi procentuellt sett kraftigt höja vår rensningskapacitet". 

6. Roland Nilsson. FC Köpenhamn.

"Rolles" medverkan i programmet är lite som ett socialt expriment; Kan en människa spendera 60 minuter i ett radiobås utan att förmedla någon information om någonting. Eventuellt utdrag: "Angående mitt privatliv, yrkesliv och totala existens har jag ingen kommentar, men vad jag vill prata om är min kärlek till Arash".

5. Nanne Bergstrand. Kalmar FF.

Sommarpratet som skulle få alla lyssnare att totalt byta spår i livet. Flera hundratusen svenskar skulle säga upp sig och jaga det där drömjobbet. Så mäktig är han - hobbypsykologen från Öland. Eventuellt utdrag: "Du kan förändra allt - bara du tror på det. Innan hette jag Kurt-Arne, nu heter jag Nanne."

4. Nebojsa Novakovic. Assisterande i AIK.

Behövs ingen förklaring. Eventuellt utdrag: "Alexander Milosevic är en av svensk fotbolls största talanger, vet ni varför? Han är serb". 

3. Zoran Lukic. Fd Djurgården.

Hur lyckades han och Sören Åkeby så bra med Djurgården? Och hur kunde han och Sören Åkeby sen misslyckas så fatalt... med Djurgården? Eventuellt utdrag: "Låt mig berätta om svensk fotbollsframtid, Lidingö P97".

2. Mikael Stahre. Fd AIK, Panonios.

Vad gör du nu, Mikael Stahre? Seriöst, vi vill veta. Och förr, vad gjorde du då? Eventuellt utdrag: "En gång i tiden gick jag och Alex Schulman i skolan tillsammans..."

1. Sven-Göran Eriksson. Leicester.

Vi är inte intresserad av hans tid som förbundskapten, Manchester City eller hur det är att vara kejsaren av Rom. Vad vi vill höra om är brudarna. Som en inspelad version av Neil Strauss bok "Spelet". Eventuellt utdrag: "Ulrika Jonsson, möcke, möcke bra."