Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lista: De bästa värvningarna 2011

1 av 10

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

2 av 10

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

3 av 10

Conny Sillén / SCANPIX

4 av 10

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

5 av 10

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

6 av 10

ADAM IHSE / SCANPIX

7 av 10

ADAM IHSE / SCANPIX

8 av 10

ADAM IHSE / SCANPIX

9 av 10

Jonas Ekströmer / Scanpix

10 av 10

STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX

Sport | 05/07/2011 12:15

I allsvenskans halvtid listar Nyheter24 de bästa värvningarna.

10. Andreas Augustsson - Elfsborg från AC Horsens

I ett skönspelande lag behöver man en hårding. Och Andreas Augustsson är sannerligen inte snäll. 34-åringen har styrt upp i backlinjen och nu slåss boråsarna i toppen av tabellen.

9. Simon Thern - Helsingborg från Värnamo

Jonas Therns avkomma konkurrerar 18 år gammal om en plats i ligaledarnas startelva. Succé är kanske ett för starkt ord, men det är i alla fall jävligt bra jobbat. 

8. Andreas Haddad - Örebro från Assyriska

När eller snarare om Haddad får ordning på skadorna kommer han ösa in mål. Allsvenskans mest tatuerade spelare har såhär långt varit livsfarlig när han kunnat spelat.

7. Valdet Rama - Örebro från Hannover

Han skjuter som en häst men dribblar med fötter lätta som en ballerina. Kanske inte allsvenskans mest effektiva spelare, men definitivt en av de mer sevärda.

6. Alvaro Santos - Gais från Örgryte

Santos var slut och fet, det tyckte de flesta när han lämnade Örgryte. Och ja, han är sannerligen inte smal men efter fem mål kan han knappast beskyllas för att vara slut.

5. Wanderson - Gais från Ali Ahli (lån)

Gaisfansens frälsare lånades "hem", hade högt ställda förväntningar på sig - och som han har infriat. Att det dessutom ser ut som att han stannar gör det hela till en än större succé.

4. Peter Larsson - Helsingborg från FC Köpenhamn (lån)

Han fick inget förtroende i Danmark, i Sverige är Peter Larsson en självklar försvarsgeneral. Som nu marscherar mot SM-guld.

3. Lasse Nilsson - Elfsborg från Vitesse

När alla pratade om David Elm fick Lasse Nilsson fritt spelrum. Och nu visar han vems som har mest rutin i Europa, han spelar stundtals på en annan nivå och är den största offensiva vapnet i Elfsborgs imponerande arsenal.

2. Alexander Milosevic - AIK från Vasalund

Han ville verkligen inte gå till Djurgården. Nu får vi se om Milosevic verkligen vill stanna kvar i Solna. Efter en halv säsong i allsvenskan ryktas det om klubbar som Werder Bremen och Liverpool. AIK behöver nog inte oroa sig över sin ekonomi. Killen är född 1992...

1. Ibrahim Tetteh Bangura - AIK från Köping

Mohamed Bangura räddade AIK förra säsongen. Chefsscouten Björn Wesström tänkte "vi klonar han" och köpte hans landslagskollega. Efter tio mål på 13 matcher kanske de borde köpa en tredje?  Och en fjärde? Och kanske en sjätte?