Onsdag 1 Dec
Stockholm

20.35: OS-mästarna väntar

1 av 2
2 av 2

"En seger är bra för självförtroendet och prestationen"   

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
SVERIGE - FRANKRIKE

Tidigare matcher: Sverige - Colombia 1-0, Sverige - Nordkorea 2-0, Sverige - USA 2-1, Sverige - Australien 3-1, Sverige - Japan 1-3.

Tuff match: Frankrike har tio spelare från Champions League-vinnarna Lyon.

Matchen visas klockan 17:30 i TV4.

WOLFSBURG. Sverige är inför sista gruppomgången redan klara för slutspelet. Matchen mot USA handlar om vem ska vinna gruppen - och slippa möta Brasilien i kvartsfinal.

- Vi ser fram emot att möta dem, det är alltid väldigt tuffa möten. Vi vill bygga vidare på den känslan vi har truppen. Men vi har en eventuell kvartsfinalmotståndare funderar vi inte över i det här läget, säger assisterande förbundskaptenen Ann-Helén Grahm.

Caroline Seger är avstängd, annars kommer inga skador kommer påverka startelva, men ytterbacken Sara Thunebro störs av en ömmande rygg. Och stjärnan Lotta Schelin kände sig stel i vänster lår och gick av tisdagens träning. Damlandslagets läkare Per Lindblom tror dock på spel för Frankrike-proffset.

- Vi räknar med att hon är tillgänglig för spel.

Vinner Sverige mot Pia Sundhages USA ser chanserna till finalspel, goda ut. I kvartsfinalen väntar i så fall Australien och i semifinalen vinnaren av Tyskland/Japan.

Och för Caroline Segers ersättare, Nilla Fischer är det bara seger som räknas.

- En seger är bra för självförtroendet och prestationen.   

Alla citat är tagna från svenskfotboll.se.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela