Favorit på fall. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Men Syrianska vände matchen i 51:a minuten.
3 av 7
Men Syrianska vände matchen i 51:a minuten. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Det var IFK som startade matchen bäst och Sobralense nickade in 1-0.
4 av 7
Det var IFK som startade matchen bäst och Sobralense nickade in 1-0. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Mot slutet pressade IFK hårt men Syrianska och Dwayne Miller höll tätt.
5 av 7
Mot slutet pressade IFK hårt men Syrianska och Dwayne Miller höll tätt. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Syrianska stod för omgångens skräll när man besegrade IFK Göteborg.
6 av 7
Syrianska stod för omgångens skräll när man besegrade IFK Göteborg. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX
Nummer 11, nyförvärvet Admir Aganovic blev stor matchhjälte med sina två mål.
7 av 7
Nummer 11, nyförvärvet Admir Aganovic blev stor matchhjälte med sina två mål. - Foto: Jens L´Estrade / SCANPIX

Syrianska chockslog "Real" Göteborg i premiären

"Real" Göteborg föll tungt i den allsvenska premiären mot bottentippade Syrianska. Efter ett tidigt ledningsmål vände Södertäljelaget matchen med två mål på mindre än en minut.

Så startade lagen

Syrianska FC (4–5–1): Dwayne Miller – Suleyman Sleyman (Alessandro Silva Pereira 46), Haris Skenderovic, Rabi Elia, Gabriel, Somi – Sharbel Touma, Johan Arneng, Dinko Felic, Louay Chanko, Yussuf Saleh (Lawal Ismail 36) – Admir Aganovic (Alexander Michel 68).

IFK Göteborg: (4–4–2): John Alvbåge – Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Erik Lund (Tobias Sana 82) – Stefan Selakovic (Hannes Stiller 72), Pontus Farnerud, Philip Haglund, Nordin Gerzic (Robin Söder 60) – Daniel Sobralense, Tobias Hysén.

Publik: 4 451.

SÖDERTÄLJE. Storsatsande IFK Göteborg kom till matchen mot nederlagstippade Syrianska med stjärnnyförvärv som Nordin Gerzic, Pontus Farnerud och Daniel Sobralense. Och inledningsvis såg det ut som att göteborgarna skulle plocka hem tre enkla poäng. IFK radade upp målchanser och i den 16:e minuten nickade Sobralense snyggt in 1-0 efter ett inlägg från Emil Salomonsson.

Syrianska har inför säsongen tippats att komma sist och publiken misströstade när IFK fortsatte att styra spelet. Men i den 51:a minuten vände Södertäljelaget matchen helt.
Nyförvärvet Admir Aganovic sköt och Sharbel Touma kunde peta in 1-1 vid bortre stolpen. Och mindre än två minuter senare satte Aganovic 2-1 efter slarv från IFK-backen Erik Lund.

Mot slutet pressade IFK Göteborg förtvivlat för en kvittering. Men hemmalaget höll undan och premiärvann inför jublande supportrar.