Helsingborgsfansen fick se ett lag som var långt ifrån förra säsongens guldform. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Gunnar Heidar Thorvaldsson visar sin frustration efter att ha missat en målchans. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson jublar efter sitt 1-0-mål.
Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson jublar efter sitt 1-0-mål. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
IFK Norrköping hade de flesta chanserna och såg starka ut i premiären.
IFK Norrköping hade de flesta chanserna och såg starka ut i premiären. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX /

IFK Norrköping spelade ut mästarna

IFK Norrköping vann rättvist med 1-0 i premiären mot de regerande mästarna Helsingborgs IF.

Startelvorna

IFK Norrköping: Hassan – Friberg Da Cruz, Skjonsberg, Wiklander, Florén – Smedberg Delance, Johansson, Ajdarevic, Telo – Thorwaldsson, Hasani.

Helsingborgs IF: Hansson – Andersson, Atta, Sadiku, Baffo – Nordmark, Gashi, Mahlangu, Bouaouzan – Finnbogason, Sörum.

Publik: 8225

Det var läktarfest och premiärnerver när IFK Norrköping tog emot regerande mästarlaget Helsingborgs IF på Nya Parken. Efter en trevande inledning tog hemmalaget, anförda av mittfältsdirigenten Astrit Ajdarevic, över matchen och radade upp fina målchanser. Chanser som i den 17:e minuten resulterade i mål när Gunnar Heidar Thorvaldsson nickade in 1-0 på ett inlägg.

– Vi var bättre än dem. Välkommen till Parken, säger mittfältsstjärnan Astrit Ajdarevic till Canal Plus.

Efter målet matade IFK Norrköping in inlägg i Helsingborgs straffområde och var, flera gånger om, nära att dryga ut ledningen.
I den andra halvleken fortsatte Norrköping att styra matchen och Helsingborg hade förtvivlat svårt att skapa giftiga lägen. I den 68:e minuten var hemmalaget nära att avgöra matchen när Christopher Telo prickade ribban.

Mot slutet tog Helsingborg över taktpinnen för första gången i matchen, men var trots viss press aldrig riktigt nära en kvittering. Tränaren Conny Karlsson var inte nöjd med sitt lag.

– Vi fungerar inte som lag och det är kanske inte så konstigt. Vi har många nya spelare. Vi förlorar rättvist, säger HIF-tränaren Conny Karlsson till Canal Plus.