1 av 4
Kamp var det dock gott om. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Helsingborg jublar efter att GAIS mittback nickat in bollen i eget mål.
2 av 4
Helsingborg jublar efter att GAIS mittback nickat in bollen i eget mål. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
3 av 4
Det bjöds inte på något skönspel på Olympia. Både GAIS och HIF har problem med anfallspelet. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
4 av 4
Helsingborgs Erik Sundin nära att göra mål på GAIS målvakt Henri Sillanpää. Det var en av få chanser som mästarlaget skapade. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Makrillarna klarade oavgjort mot Helsingborg

GAIS mittback Calum Angus gjorde först självmål och blev sedan utvisad. Men GAIS klarade ändå 1-1 mot regerande mästarna Helsingborg.

Publiken på Olympia fick knappast se något skönspel när hemmalaget Helsingborg tog emot GAIS. De båda lagens anfallsspel haltade rejält och det tog 70 minuter innan Helsingborg fick iväg ett skott på mål.

Trots det ledde helsingborgarna med 1-0 efter att GAIS mittback Calum Angus nickat in bollen i eget mål i den 11:e minuten. Efter målet förde mästarlaget spelet, men hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. Och i den 42:a minuten kvitterade GAIS. Eric Bassombeng slog in ett inlägg i straffområdet och Mervan Celik nickade in 1-1 bakom Pär Hansson.

Men HIF:s Christoffer Andersson ansåg att målet borde ha dömts bort eftersom Celik armbågat honom i luftduellen.

– Jag är så jävla förbannad. Han kommer och klättrar och jag får armbågen i nacken. Vad fan ska man göra? Domaren, vad fan sysslar han med?, säger han till Canal plus och fortsätter:

– Man får inte upp med armen och han trycker undan mig med armen. Du ser ju tydligt på bilderna vad han gör. Det är inte tillåtet att dra in den där.

Tio minuter senare blev Calum Angus utvisad, men trots en man mindre lyckades GAIS hålla undan mot ett uddlöst Helsingborg.