Dävensö har goda jaktmarker och bra fiske – något som Zlatan uppskattar.
1 av 4
Dävensö har goda jaktmarker och bra fiske – något som Zlatan uppskattar. - Foto: Scanpix/Faksimil/Montage
Ön har inga fast förbindelser. Zlatan tvingas åka båt eller helikopter till jaktparadiset.
2 av 4
Ön har inga fast förbindelser. Zlatan tvingas åka båt eller helikopter till jaktparadiset. - Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS
Det är kompisen från landslaget Daniel Majstorovic som sköter kontakten med arrendatorn.
3 av 4
Det är kompisen från landslaget Daniel Majstorovic som sköter kontakten med arrendatorn. - Foto: AP/Scanpix
4 av 4
- Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS

Är det här Zlatans nya jaktparadis?

En över tre miljoner kvadratmeter stor ö utanför Stockholm är enligt uppgifter Zlatan Ibrahimovics nya jaktmarker.


Det här är Dävensö

Dävensö ligger i östra Mälaren i Uppsala-Bro kommun. Ön saknar fast förbindelse med fastlandet och går endast att ta sig till med helikopter eller båt. Ön har fin skog med bra svampplockning och fiske.

Enligt Aftonbladet är Dävensö gård 300 kvadratmeter med pool och vinkällare.

Zlatan har sedan tidigare bostäder i Milano, New York, Paris, Åre, Vaxholm och Olden i Norrland.

DÄVENSÖZlatan Ibrahimovics jaktintresse tycks bara bli större och större med åren. För bara någon månad sedan slog han till på en lyxvilla långt ute i Norrlands vildmarker.

Nu kan han ha lagt vantarna på Dävensö i Mälaren. Ön beskrivs som ett 3 593 827 kvadratmeter stort jaktparadis med allt från dovhjortar till vildsvin. Nyligen såldes den till en hemlig köpare för 20 miljoner kronor och enligt Aftonbladet är den hemliga köparen Zlatan Ibrahimovic.

Daniel Majstorovic sköter affären

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Zlatan haft siktet inställt på ön en längre tid. Till en början skrevs ett kontrakt som undertecknades av Zlatans mamma, men nu uppges kontraktet vara rivet och i stället sköts kontakten med arrendatorn av Zlatans kompis från landslaget.

– Nu har jag en motpart som heter Daniel Majstorovic. Jag fakturerar till honom. Min uppgift blir att finnas kvar här och hantera åkrarna, säger Eyvind Karlsson som arrenderar Dävensö gård, till Aftonbladet.

Jaktlaget på ön vill jaga vidare

I priset ingår Dävensö gård och skogen på ön. För en månad sedan var Zlatan på plats och jagade dovhjort på Dävensö. Det var byns jaktlag som sammanförde Zlatan och den förra ägaren.

– Vår förhoppning var bara att vi skulle få jaga vidare några år till. Många i jaktlaget har fyllt 70 år och värdesätter jakten enormt, säger en av jägarna till Aftonbladet.

Senare gick jägarna veta att de var tvungna att lämna ön. Det är oklart vad som händer med dem nu.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.