Tolvårig bollkalle hotades av supporter

- 02/05/2014, 11:24
En bollkalle hotades av en Helsingborgsupporter.
1 av 4

En bollkalle hotades av en Helsingborgsupporter.

Bildbyrån/Ludvig Thunman

Mindre bränder utbröt i i Helsingborgsklacken efter lagets 1–0-mål.
2 av 4

Mindre bränder utbröt i i Helsingborgsklacken efter lagets 1–0-mål.

Faksimil/SVT

Spelet fick avbrytas i tio minuter.
3 av 4

Spelet fick avbrytas i tio minuter.

Bildbyrån/Lennart Månsson

Helsingborg besegrade Malmö FF med 2–0.
4 av 4

Helsingborg besegrade Malmö FF med 2–0.

Bildbyrån/Ludvig Thunman

En tolvårig bollkalle hotades av en Helsingborgsupporter så pass allvarligt att det rubriceras som grovt olaga hot. Supportern ska vara en frekvent besökare vid lagets matcher.

Torsdagens cupsemifinal mellan Malmö FF och HelsingborgSwedbank Stadion vanns av bortalaget med 2–0, men mycket av uppmärksamheten efteråt handlade om den brand som orsakades av bengaler och avbröt spelet i tio minuter.

En tolvårig bollkalle ska också ha hotats av en åskådare 20 minuter innan avspark då han befann sig vid Helsingborgsklacken. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som grovt olaga hot.

– Han önskade inte gå hem till föräldrarna eller att vi flyttade honom till ett lugnare ställe. Det fanns under matchen en ansvarig som hade kontakt med bollkallarna. Han pratade med killen med jämna mellanrum, säger Peter Narbe, Malmö FF:s säkerhetsansvarig, till tidningen.

"Väldigt rädd och hotad"

Exakt vilken typ av hot det rör sig om är oklart.

– Det ska ha varit flertalet hot från en man som befann sig på läktaren för HIF-supporters och så pass grovt att det rubriceras som grovt olaga hot. Pojken ska ha känt sig väldigt rädd och hotad, säger Marie Persson, kommunikatör på polisens ledningscentral, till Kvällsposten.

Peter Narbe berättar även för Sydsvenskan att en person har identifierats och kontaktats av polisen. Han ska vara en frekvent besökare vid Helsingborgs matcher, men inte känd som någon som brukar vara inblandad i bråk.

Polisanmälan om ofredande

Ytterligare en polisanmälan har gjorts angående ofredande mot två andra åskådare.

– Det är en 19-åring och en 18-åring som ska ha stått i en kioskkö i matchpaus när några personer kommit fram och skrikit glåpord och spottat, säger Marie Persson till Sydsvenskan.