Bodens arena tar bort SD-reklam efter påtryckningar från Bodens BK:s huvudsponsor.
1 av 3
Bodens arena tar bort SD-reklam efter påtryckningar från Bodens BK:s huvudsponsor. - Foto: TT
Team Eslövs IK hade också sponsring av SD på en av sina matcher, men ändrade sedan policy för att förhindra det i framtiden.
2 av 3
Team Eslövs IK hade också sponsring av SD på en av sina matcher, men ändrade sedan policy för att förhindra det i framtiden. - Foto: SVT/Björn Larsson Rosvall/Scanpix/TT
Handbollsspelaren Emil Berggren var starkt kritisk mot Team Eslövs sponsring.
3 av 3
Handbollsspelaren Emil Berggren var starkt kritisk mot Team Eslövs sponsring. - Foto: Bildbyrån/Lennart Månsson

Klubben tar bort SD-reklam – efter krav från huvudsponsorn

Bodens arena tar nu ner Sverigedemokraternas reklamskylt efter påtryckningar från Bodens BK:s huvudsponsor Ica Kvantum.– Vi är rädda om vårt varumärke och det känns fel att exponeras med dem, säger Anders Brännström, Ica Kvantums ägare i Boden, till Norrbottens-Kuriren.


Tidigare SD-sponsring

Team Eslövs IK hade sponsring av SD under en match i mars.

Några dagar senare ändrade de sin policy så att inga politiska partier får sponsra eller finnas runt klubben. 

Läs mer om det här.

Sverigedemokraterna (SD) hade tidigare en reklamskylt på Bodens BK:s hemmaarena Bodens arena, vilket Nyheter24 tidigare har skrivit om. En del kritiska röster höjdes mot sponsringen, men den försvarades av de ansvariga.

– Vissa kanske inte tycker om ett visst parti men vi följer de regler som finns. SD har samma rättigheter som andra partier som är folkvalda i riksdagen, sa Staffan Eklund, vd för Bodens arena, då till Norrbottens-Kuriren.

"Deras värderingar ligger långt från våra"

Nu har reklamskylten dock tagits bort, efter hård kritik från Bodens BK:s huvudsponsor Ica Kvantum i Boden.

– Jag har sagt att jag skulle ta ner mina reklamskyltar på arenan om SD:s reklam skulle vara kvar. Vi är rädda om vårt varumärke och det känns fel att exponeras med dem, säger Anders Brännström, Ica Kvantums ägare i Boden, till Norrbottens-Kuriren och fortsätter:

– Som företag är vi politiskt obundna, men min uppfattning är att deras värderingar ligger långt från våra egna. Jag respekterar att vissa kanske tycker att vårt beslut är felaktigt men på samma sätt får de respektera mitt beslut.

"Låter nästan som utpressning"

Bodens BK:s kanslichef Magnus Carlsson säger till tidningen att klubben inte hade mycket till val efter Ica Kvantums krav. Carita Elfving på SD i Norrbotten är dock upprörd över Ica Kvantums agerande.

– Jag tycker att det är väldigt lågt gjort av huvudsponsorn. Det låter nästan som utpressning och känns väldigt fult, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverigedemokraterna få ha reklam på idrottsarenor?