Det finns baksidor med ett VM i fotboll.
1 av 4
Det finns baksidor med ett VM i fotboll. - Foto: Ap/TT
Den sista straffen satt i stolpen.
2 av 4
Den sista straffen satt i stolpen. - Foto: Hassan Ammar/TT
Gonzalo Jara missade den avgörande straffen.
3 av 4
Gonzalo Jara missade den avgörande straffen. - Foto: Manu Fernandez/TT
Det fick många brassar att bryta ut i gråt.
4 av 4
Det fick många brassar att bryta ut i gråt. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / John Sibley

Brasiliansk man dog – efter den dramatiska straffläggningen

Fotboll kan vara rejält spännande och nervkittlande. Ibland blir det till och med för mycket.


Brasiliens straffläggning mot Chile var av den mer dramatiska sorten. Det märktes om inte annat på flera av de brasilianska stjärnorna som bröt ut i glädjetårar efter den tunga anspänningen.

Det var inte bara spelarna som kände av anspänningen – så även supportrarna. Det gick så långt att en 69-årig brasiliansk man ramlade ihop i en bar under straffläggningen. Enligt Mirror dog mannen kort senare på sjukhus. Dödsorsaken var hjärtattack.

Tidigare dödsfall

Förutom 69-åringen var 98 personer tvungna att besöka sjukhus under matchen. Bland ska en 50-åring kvinna ha haft problem med hjärtat.

Det är inte första gången under VM som det kommer alarmerande uppgifter om dödsfall. 

Tidigt under mästerskapet kom uppgifter från Kina att ett par personer dött framför tv-apparaterna – på grund av sömnbrist

/
/
VM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

3 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

3 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.