VM-finalen 1950 rankas som en av idrottshistoriens största ögonblick.
VM-finalen 1950 rankas som en av idrottshistoriens största ögonblick. - Foto: © Bildbyrån - COP 75 - SWEDEN ONLY / PPG / Icon Sport

Missade VM-finalen 1950 – nu får 85-åringen ny chans

Joedir Belmonte missade VM-finalen 1950. Nu får han byta sin gamla biljett mot att se årets final.


VM-finalen 1950

Matchen, som spelades mellan Brasilien och Uruguay, gick av stapeln den 16 juli 1950 i Rio de Janeiro. Resultatet: 2–1 till uruguayanerna inför makalösa 199 000 åskådare.

För 64 år sedan spelade Brasilien VM-final mot Uruguay. En av de 200 000 åskådare som köpt biljett till matchen var den då 21-årige Joedir Sancho Belmonte. 

Men Jodeir kom aldrig till matchen. Hans mor hade nämligen blivit dålig och den unge brasilianaren ville vara närvarande under hennes sista timmar – ett beslut han inte har ångrat.

– Jag bestämde mig för att inte gå, och nu i efterhand var det ett bra val, säger han enligt mashable.com. 

Får ny chans

Idag, 64 år senare, är Joedir 85 år gammal. Men hans fotbollsintresse har inte svalnat och hans största dröm är fortfarande att få se en VM-final. 

Det har fått Brasiliens fotbollsförbund att reagera. De har nämligen bestämt sig får att låta honom byta sin gamla biljett från 1950 mot tre biljetter till årets VM-final. 

Den gamla biljetten kommer att återfinnas på ett museum i Zürich som planeras slå upp portarna under 2015. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

1 timme sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.