Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 anledningar varför Holland varit chanslösa mot VM 94-hjältarna

- 13/07/2014, 00:06 -
Sverige anno 1994 hade slagit Holland.
1 av 3

Sverige anno 1994 hade slagit Holland.

Bildbyrån

Laget!
2 av 3

Laget!

© Bildbyrån / ©ÊBildbyrŒn

Tränaren!
3 av 3

Tränaren!

© Bildbyrån

Efter segern mot Brasilien tog Holland under lördagen brons i VM. För 20 år sedan var det Sverige som gjorde det – och med samma lag hade de gjort om det igen. Här är 6 anledningarna till varför Sveriges VM 94-lag var bättre än Hollands nuvarande lag.

1. Vi hade treenigheten i anfallsspelet med Kennet Andersson, Martin Dahlin och Tomas Brolin (Lägg märke till att Henrik Larsson inte ens är nämnd) – som alla kämpade för varandra. I Holland har man minst lika bra spelare i Robin van Persie, Arjen Robben och Wesley Sneijder – men alla tre har egon större än Jesusstatyn i Rio de Janeiro. 


2. Till skillnad från Hollands Jasper Cillessen hade Sverige en målvakt som kunde ta straffar – och som dessutom fick en plats på bänken i världslaget. Thomas Ravelli var kung då, han är kung nu. 

3. Sverige gjorde med sina 15 mål lika många som Holland som stannade av – trots 5–1-segern mot Spanien i öppningsmatchen – målmässigt i slutspelet. Och de gjorde ju färre mål än Sverige i bronsmatchen!


Bildkälla

4. De svenska spelarna var inte bara duktiga på planen – utan poesikunniga utanför. Man har ju svårt att tänka att Louis van Gaal att läsa en dikt för sina spelare för att få sina spelare att hitta ro mellan matcherna. Fingertoppskänsla!


Bildkälla

5. Louis van Gaal skulle aldrig ha klarat av en volt med samma ackuratess som Tommy Svensson

6. Sist men absolut inte minst: De är inte i närheten av det svenska lagets frisparksvarianter. 


LÄS MER: Ny katastrofinledning fullbordade det brasilianska fiaskot