Sverige har en tuff match mot USA i natt.
1 av 5
Sverige har en tuff match mot USA i natt. - Foto: Bildbyrån
Premiären mot Nigeria slutade 3–3.
2 av 5
Premiären mot Nigeria slutade 3–3. - Foto: Bildbyrån
Nu gäller det att ta poäng för att hamna bra i gruppen.
3 av 5
Nu gäller det att ta poäng för att hamna bra i gruppen. - Foto: Bildbyrån
Kosovare Asllani.
4 av 5
Kosovare Asllani. - Foto: Bildbyrån
Kaffe!
5 av 5
Kaffe! - Foto: TT Bild

Så här ser du Sveriges match i kväll utan att sabba dygnsrytmen

Sverige möter USA på lördagsnatten. Men det finns knep så du kan matchen utan att vara helt förstörd i morgon.


Avsparkstiden mellan USA och Sverige är 02:00 i natt, vilket betyder att om du vill se klart hela matchen måste du vara uppe till nästan 04:00.

Men det finns hopp. Och det kommer i en kopp. Drick ordentligt med kaffe i kväll så håller du dig vaken och enligt Torbjörn Åkerstedt, professor vid Stressforskningsinstitutet, är det tupplurar på söndagen som gäller.

– Är du uppe till 04:00 på fredagen så kommer du att vara trött och sömnig på lördagen, det finns inga vägar runt det. Det är tupplurar som gäller, säger han till Nyheter24.

Bildkälla: Bildbyrån

Men tupplurens längd beror också på vad du ska göra på lördagen. Du kommer att prestera bättre desto längre du sover, men sover du för länge kan du känna dig mycket tröttare.

– Det rimliga är att du tar en kort tupplur så du kan sova på lördag natt. Men ska du till exempel köra bil långt så måste du sova längre, säger han.

Bildkälla: TT Bild

Kaffe har förstås en självklar roll dagen efter en gruppspelsmatch i VM. Dels gör det dig piggare, men du kan också ta dig en kopp innan din tupplur.

– Koffein bidrar lika bra som sömn, men sömn är det naturliga alternativet. Drick en rejäl kopp kaffe innan du lägger dig i 30 minuter så vaknar du pigg, avslutar han.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du se matchen?
Tack för din röst!