Danskdödarna åker till Tyskland

Manchester City gästar Hamburg i UEFA-cupens kvartsfinal.


I skuggan av Champions League blir det i kväll mer europeisk toppfotboll. Det är dags för kvartsfinaler i UEFA-cupen. Manchester City, som på vägen till kvartsfinal har slagit ut de båda danska lagen FC Köpenhamn och Ålborg, tar sig an Hamburger SV på bortaplan. En tuff uppgift. Hamburg har gått bra i Bundesliga och ligger tvåa, på samma poäng som ledande Wolfsburg.

Manchester Citys ligasäsong hemma i England har varit desto sämre. Laget har kört fast i mitten av Premier League-tabellen. Detta trots att klubben numera är en av världens rikaste. Uefacupen är Citys sista chans att vinna en titel den här säsongen. Dessutom kan en UEFA-cupvinst bli nödvändig för att City ska få spela i Europa nästa säsong. Tiondeplatsen i ligan, som klubben just nu ligger på, räcker inte.

– Det är viktigt för vårt anseende att få spela i Europa. Vi hoppas kunna nå en sjundeplats i Premier League, vilket skulle räcka, men jag ser ännu hellre att vi kvalificerar oss som regerande UEFA-cupmästare, sa Citys tränare Mark Hughes på en presskonferens inför matchen mot Hamburg.

Kvällens match börjar klockan 20.45 och sänds på Viasat Fotboll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!