Porto fick oavgjort på Old Trafford

Porto tog en värdefull poäng mot Manchester United. Matchen slutade 2-2.

I den första av två kvartsfinaler tog Manchester United emot Porto hemma på Old Trafford. Både Rio Ferdinand och Dimitar Berbatov saknades. Portos facit på engelska arenor har inte varit bra. Men den enda poängen de tidigare tagit på tio matcher kom just på Old Trafford, 2004. Och det började bra för gästerna: Porto tog ledningen redan efter fyra minuter genom Rodriguez, sedan Cristiano Ronaldo slarvat bort bollen på mittplan, och Jonny Evans gjort samma sak i eget straffområde.

Manchester United kvitterade kvarten senare. Wayne Rooney lättade bollen snyggt över målvakten sedan Bruno Alves slagit en helt vansinnig hemåtpassning som friställde Rooney helt.

Under hela första halvlek böljade spelet fram och tillbaka med bra chanser åt båda håll, och publiken bjöds på en riktigt bra fotbollsmatch. I den andra tog United tag i matchen ordentligt. United styrde, ställde och skapade åtskilliga farligheter. Portos målvakt Helton fick göra flera räddningar av yppersta klass.

Porto stack ändå igenom med en och annan kontring och hade bra avslut på mål. Men att det var United som höll i taktpinnen fanns inget tvivel om. Och i den 85 minuten fick regerande mästarna utdelning. Rooney klackade vidare ett inkast till inhoppande Carlos Tévez som stötte in bollen med eftertryck.

Men det var inte slut där. Bara minuten senare tog Porto sig fram i ett anfall där ett inlägg friställde Mariano som fick bollen över van der Saar och kvitterade.

2-2 blev också slutresultatet, trots några försök från engelsmännen att anfalla på övertid, och Porto lär vara mäkta stolta över poängen. Retur i Portugal, på Estádio do Drago, den 15 april.

– Vi bryter inte ihop över det här resultatet. Vi är inte ute. Vi är fortfarande med i matchen och har mycket att spela för. Nu har vi ytterligare en viktig match på lördag mot Sunderland och vi ser fram emot den, säger Unitedmittfältaren Michael Carrick till klubbens hemsida.