Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Adebayors delikatess Arsenals lycka

- 07/04/2009, 23:09 -

En välspelad match slutade oavgjort efter ett supermål av Arsenalstjärnan.

Emmanuel Adebayor jobbade stenhårt matchen igenom och fick till slut sin belöning. Eller inte riktigt fick, utan tog. Arsenalstjärnan kvitterade på egen hand för Arsenal och gav sitt gäng slagläge inför returen hemma i London.

I den 66:e minuten tog Adebayor ner bollen på bröstet, vred kroppen och cykelsparkade in bollen i det bortre hörnet. Villareals hemmaarena El Madrigal hade blivit tystare än en kyrkogård om man inte hade räknat med de tillresta Arsenalfansen.

Matchen slutade 1-1. Nu har engelsmännen ett bra läge att avgöra på hemmaplan om två veckor.

– Vi vet att Villarreal är ett bra lag, så det gäller att vi är på tårna på Emirates, säger Arsenaltränaren Arsene Wenger till klubbens hemsida

Villarreal hade inför tisdagens match spelat 15 hemmakamper i rad utan förlust och i Champions league-sammanhang hade laget förlorat blott en av 27 matcher på El Madrigal. Sviterna förlängdes, men hemmapubliken visslade ändå missnöjt i slutet av matchen. Mest på grund av frustrationen över att laget inte kunde döda matchen.

Lagets Brasilienfödde spanske landslagsmittfältare Marcos Senna hade dundrat in ledningsmålet redan efter tio minuter. Man hade dessutom flera bra chanser att avgöra, men det ville sig inte. Inte hemma på El Madrigal. Och returen är inte på något sätt omöjlig.

Skrivet av: