Chelsea lekte med Liverpool – på Anfield!

Liverpool behöver göra minst tre mål på Stamford Bridge för att ta sig vidare.


Liverpool - Chelsea på Anfield. En stenhård 0-0-match väntade. Som vanligt. Men så fel man kan ha. Chelsea chockade Liverpool och tog något överraskande hem segern med hela 3-1. Nu väntar retur hemma på Stamford Bridge nästa vecka. Och det krävs förmodligen ett mirakel för att Liverpool ska vända på det här. Minst tre mål krävs från de röda för att avancera till semifinal.

– Jag är väldigt besviken över att vi inte gjorde fler mål, skojade Chelseatränaren Guus Hiddink efter slutsignalen, enligt Chelseas hemsida, och förklarade vad han och hans mannar kände.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet som var oväntat, för att vara ärlig, men enligt mig mycket välförtjänt.

Hjälte för Londonklubben blev reservbacken Branislav Ivanovic när han två gånger om nickade in mål på hörna. Första baljan i den 39:e minuten betydde 1-1 efter att Fernando Torres gett Liverpool ledningen redan i den sjätte minuten. Det andra målet kom i den 62:a minuten. Ivanovic hittade en lucka mellan fem Liverpoolspelare och satte iskallt fram pannan. Vändningen var ett faktum. Fem minuter senare utökade den pånyttfödde Didier Drogba Chelseas ledning till 3-1 när han sprang sig fri i straffområdet och stötte in Maloudas snygga inspel längs marken. Drogba hade dessutom två jättelägen i första halvlek, där åtminstone ett borde resulterat i nätkänning.

– Vi släppte in mål på hörnor där vi kunde gjort bättre ifrån oss. Det är svårt att stoppa dem eftersom de har fem eller sex spelare som är riktigt starka i luften. Men det var fria nickar och det var ett misstag, summerade Liverpools coach Rafa Benitez Ivanovics två mål enligt klubbens hemsida.

Så slutade också matchen. Det betyder att Chelsea nu kan åka hem till London med en seger som inte många lag lyckats med mot Liverpool på Anfield – någonsin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!