Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: "Jag är en stor spelare"

Sport | 17/04/2009 17:51

Svensken inför lördagens toppmatch: "Jag skulle också bua ut Ibrahimovic".

Helgens hetaste drabbning är utan tvekan hatmatchen i Serie A mellan Juventus och Inter. Med sju omgångar kvar leder Inter ligan hela tio poäng för Juve, och om den gamla damen vill ha minsta lilla chans att ta "scudetton" i år krävs det seger.

Men Zlatan Ibrahimovic och hans lag är redo att sätta spiken i kistan, och någon mer passande match att göra det i än på bortaplan, i Turin, inför alla Juventus-fans finns väl inte?

– Det blir säkerligen en vacker match med mycket känslor inblandade mellan de två starkaste lagen. Vi är redo, vi har sett bra ut hela veckan och vi åker till Turin för att vinna, säger Zlatan till Inter Channel.

Den svenske jätteanfallaren har hittills gjort 20 mål i årets liga vilket är personbästa för hans del. Men sin vana trogen påpekar han att det inte spelar någon roll från vems skalle eller fot målen kommer. Tre poäng är det viktigaste.

– Att göra mål ger dig självförtroende. Men för mig är det sak samma om det är Julio Cesar, Ivan Cordoba eller Christian Chivu som gör mål. Det som verkligen räknas i slutändan är att vinna matcher och kunna säga att jag har vunnit, oavsett om du har vunnit med 40 mål.

Då Juventus tvingades ner i Serie B 2006 var Zlatan en av stjärnorna som lämnade laget, vilket juvefansen inte har förlåtit honom för. Men Zlatan har inget emot den storm av burop som väntar honom på Stadio Olimpico. Och han har förståelse för känslorna hos supportrarna.

– Jag tycker om att bli utbuad. Det kommer definitivt bli likadant den här gången. Om jag var ett Juventus-fan skulle jag också bua ut Ibrahimovic om han lämnade laget. Han är en stor spelare, säger Zlatan och skrattar.

Vinst mot Juventus innebär att Zlatan tar ett stort kliv mot ännu en ligatitel. Vilket lag han än spelar i blir han en vinnare...

Zlatan Ibrahimovic – en av Sveriges största någonsin

Skrivet av: