Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan – kung av Serie A

Sport | 31/05/2009 17:34

Svensken gjorde två mål mot Atalanta och vann skytteligan i Serie A.

Inte sedan Gunnar Nordahl hade en svensk vunnit skytteligan i italienska Serie A. Men nu har Zlatan Ibrahimovic skrivit in sig i historieböckerna.

Inför den sista omgången i Serie A delade Zlatan och Bolognas Marco Di Vaio förstaplatsen i skytteligan med 23 mål var. Inter tog emot Atalanta hemma i den sista omgången i en match som handlade om två saker: Luis Figos sista match i karriären på hög nivå och Zlatans jakt på skytteligatiteln. Sagan om Figo tog slut redan efter 44 minuter och ett stort kramkalas utspelade sig då portugisen lämnade San Siro för sista gången.

Sagan om Zlatans enorma säsong gick dock vidare ytterligare 45 minuter. Svenskens första mål för dagen kom i första halvlek och betydde nummer 24. Då var han ensam ledare i skytteligan, men när Di Vaio nätade i Bolognas segermatch mot Catania låg de återigen lika. Men som vanligt när det handlar om Zlatan ligger användandet av ordet magi alltid nära till hands.

Med tio minuter kvar av hela Serie A-säsongen vinner Zlatan en närkamp i offensivt straffområde, står med ryggen mot mål och klackar in balja nummer 25 för säsongen – ett mål symptomatiskt för Zlatans fantastiska säsong. Och ren magi.

När säsongen 2008/2009 nu summeras skriver vi in Inters superanfallare som ensam skytteligavinnare. En av de största bedrifterna någonsin av en svensk fotbollsspelare.

Skrivet av: