Zlatan: "Spanien passar mig bättre"

Svenske stjärnan öppnar för flytt till La Liga: "Jag vill testa något nytt".


Tydligare kan det inte bli. Zlatan Ibrahimovic tar nu bladet från munnen:

– Jag ska vara riktigt uppriktig. Jag har kontrakt med Inter och trivs bra här, samtidigt skulle jag vilja testa något nytt, säger Interstjärnan.

Det är i en intervju med Eurosports program One-to-One som Zlatan berättar öppet om sina tankar om framtiden. Efter fem år i Italien, och ännu en scudetto (i praktiken klart) längtar skåningen efter nya utmaningar och nya titlar att vinna.

– Jag har varit i Italien i fem år, vunnit allt i Italien, lärt mig mycket. Men det finns tillfällen i livet, som när jag var i Ajax en gång i tiden, och sa till mig själv att jag vill testa något nytt och lära mig något nytt, säger Ibrahimovic.

Ryktena har kommit och gått om Zlatans framtid. Själv har han, som vanligt, intagit en låg profil, samtidigt som tränaren José Mourinho bedyrat att han kommer bli kvar. Agenten Mino Raiola har sin vana trogen sagt nåde det ena och det andra, men det är först nu, med svenskens egna ord, som vi förstår att han faktiskt överväger en flytt från Serie A. Vart han vill är inte längre någon hemlighet.

– Jag tycker att spansk fotboll är mer den typ av fotboll som jag spelar. Den passar mig bättre. Jag gillar teknisk fotboll och de spelar väldigt tekniskt där, säger han.

Svensken berättar också i intervjun om uppväxten i Rosengård och hur svårt det var att ta sig till träningarna som bolltokig liten pojke.

– Jag hade ingen cykel så det hände att jag stal en cykel för att komma till träningarna. Det var naturligtvis inte så bra, men det hände, säger Zlatan.

Intervjun sänds i sin helhet på Eurosport på måndag 18:45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.