Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: "Spanien passar mig bättre"

Sport | 24/04/2009 17:28

Svenske stjärnan öppnar för flytt till La Liga: "Jag vill testa något nytt".

Tydligare kan det inte bli. Zlatan Ibrahimovic tar nu bladet från munnen:

– Jag ska vara riktigt uppriktig. Jag har kontrakt med Inter och trivs bra här, samtidigt skulle jag vilja testa något nytt, säger Interstjärnan.

Det är i en intervju med Eurosports program One-to-One som Zlatan berättar öppet om sina tankar om framtiden. Efter fem år i Italien, och ännu en scudetto (i praktiken klart) längtar skåningen efter nya utmaningar och nya titlar att vinna.

– Jag har varit i Italien i fem år, vunnit allt i Italien, lärt mig mycket. Men det finns tillfällen i livet, som när jag var i Ajax en gång i tiden, och sa till mig själv att jag vill testa något nytt och lära mig något nytt, säger Ibrahimovic.

Ryktena har kommit och gått om Zlatans framtid. Själv har han, som vanligt, intagit en låg profil, samtidigt som tränaren José Mourinho bedyrat att han kommer bli kvar. Agenten Mino Raiola har sin vana trogen sagt nåde det ena och det andra, men det är först nu, med svenskens egna ord, som vi förstår att han faktiskt överväger en flytt från Serie A. Vart han vill är inte längre någon hemlighet.

– Jag tycker att spansk fotboll är mer den typ av fotboll som jag spelar. Den passar mig bättre. Jag gillar teknisk fotboll och de spelar väldigt tekniskt där, säger han.

Svensken berättar också i intervjun om uppväxten i Rosengård och hur svårt det var att ta sig till träningarna som bolltokig liten pojke.

– Jag hade ingen cykel så det hände att jag stal en cykel för att komma till träningarna. Det var naturligtvis inte så bra, men det hände, säger Zlatan.

Intervjun sänds i sin helhet på Eurosport på måndag 18:45.

Skrivet av: