Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gefle vill ta ny kontringsseger

Sport | 29/04/2009 16:46

Förväntar sig en extrem MFF-offensiv på Swedbank Stadion.

Gefle har inlett allsvenskan stabilt med bara en förlust på fem matcher. Ett kompakt försvarsspel och snabba kontringar har visat sig vara ett framgångsrecept för det bottentippade laget. I kväll möter Gefle Malmö FF på Swedbank Stadion. MFF är förstås storfavorit och kommer troligtvis att satsa hårt framåt, något som kan öppna för Gefles vassa kontringar.

– Vi förväntar oss ett kolossalt offensivt Malmö. De har publiken i ryggen och kommer att anfalla med mycket folk. Våra yttrar blir mycket viktiga i vårt kontringsspel, säger tränaren Urban Hammar till Gefle Dagblad.

Något som kan tala för en Gefleskräll i kvällens match är att MFF saknar halva sin ordinarie backlinje. Mittbacken Jimmy Dixon och högerbacken Ulrich Vinzents har skadeproblem och tvingas vila. I båda fallen rör det sig om sträckningar i lårets baksida.

– Jag vet inte alls hur allvarlig skadan är, vi får avvakta de närmaste dagarna för att se hur det känns då, säger Jimmy Dixon till Sydsvenskan.

Ulrich Vinzents hoppas kunna vara tillbaka till derbyt mot Helsingborg på måndag. Robert Åhman Persson och David Durmaz väntas ersätta Dixon och Vinzents i kvällens match.

Malmö FF - Gefle, Swedbank Stadion, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: