Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zoran Lukic: Vi måste börja vinna

Sport | 30/04/2009 17:01

Djurgårdens tränare tror på måndagens match.

Det känns tungt efter förlusten mot Halmstad i går, tycker Djurgårdens tränare Zoran Lukic.

– Det är inte mycket i spelet som fungerar för oss. Anfallspelet var bättre, men som helhet har vi massor att jobba med. Spelarna är också medvetna om detta, säger Lukic till Nyheter24.

Hur ger man spelarna självförtroende i detta läge?

– Vi arbetar med några pedagogiska metoder, men det snabbaste och enklaste sättet är att vinna. Det är svårt att gjuta in självförtroende i spelarna annars. Vi måste börja vinna.

Hur ska ni göra det?

–Vi ska träna och träna. Och tro på det vi gör. Naturligtvis gör vi små justeringar hela tiden. Det gör vissa delar bättre, men vi är långt ifrån ett bra lag nu. Vi måste arbeta på allt.

Ska ni behålla 4-3-3 som spelsystem?

– Det är inget fel på 4-3-3, som system. Det syns också när vi analyserar matcherna att det är rätt för oss. Men vi uppträder inte som vi bör göra just nu. Vi måste förbättra spelet, så att det håller i 90 minuter. Det är inte fel på 4-3-3, det är vårt utförande som inte är helt klart än. Det gäller att hitta den variant som passar oss bäst.

Lukic säger att han följer direktiven från föreningen som har tagit fram en plan för fem år. 2009 är första året i den. 4-3-3 som spelsystem är detaljer som ingår i planen. Resultat kan alltså inte komma på en gång menar han.

–Om två-tre år ska vi vara mogna att vinna allsvenskan. Det är vad som gäller.

Men om ni riskerar att åka ned i superettan?

– Så långt ska vi inte tänka här och nu. Det är ju så klart ett scenario som varken förening eller ledare accepterar, men det är många matcher kvar.

Nu ska man utvärdera gårdagens match innan man satsar på nästa.

– För varje match kommer vi närmare en vinst. Så på måndag mot Gais borde en komma.

Skrivet av: