Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fördjupad kris för Djurgården

Sport | 29/04/2009 21:15

Halmstad klättrar i tabellen.

Hemma mot krislaget Djurgården kom tredje raka segern.

Tack vare superheta inhopparen Emir Kujovic.

Halmstads positiva trend håller i sig. Efter bortasegrar över Kalmar och Helsingborg tog HBK säsongens första hemmavinst, hela 3-0 mot Djurgården. Ledningsmålet sköts in redan i den 23:e minuten. Michael Görlitz slog ett långt inlägg, Anselmo nickade ner till Andreas Johansson som drog till direkt. Bollen borrade sig in i hörnet, förbi en chanslös Oskar Wahlström i Djurgårdens mål.

Inbytte Emir Kujovic brände två riktigt heta lägen innan han i den 82:a och 88:e minuten definitivt sänkte gästerna från Stockholm.

Och krisen i Djurgården blir allt större. DIF kom till matchen med elva insläppta mål och ny målvakt i form av Oskar Wahlström. Men i första halvlek var det framför allt de missade chanserna som var det största problemet. Djurgården hade tre solklara lägen som samtliga sumpades. Johan Oremos, mållös sedan den 24 september, avslut vid ett friläge hamnade nästan ute vid hörnflaggan. Minuten efter lyckades Daniel Sjölund få bollen över från en meters håll och i den 40:e minuten sköt Boyd Mwila över i helt fritt läge i straffområdet.

Missar som blev allt för dyrbara för Djurgården. Det forna storlaget är djupt förankrat i botten med bara fyra poäng och 2-14 på de sex inledande omgångarna.

Skrivet av: