Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ante Covic tror på James Keene

Sport | 01/05/2009 12:17

Australiern inför BP: "Glad över att vara i en trupp som den här."

Klockan 17:00 på fredagen kliver Elfsborg in på Grimstas gräs – eller det som är tänkt att vara gräs – för match mot Brommapojkarna. Dötiden är stor för fotbollsspelare på resande fot, därför passade Nyheter24:s bloggare James Keene på att ta en pratstund med målvakten Ante Covic.

– Det blir tufft. Av det jag sett så spelar de på en leråker så det kommer bli svårt. Vi kommer inte bara kunna gå in, ta tre poäng och sedan åka hem, säger Covic.

James Keene är ännu mållös i årets allsvenska och som för att kontrollera att målvakten fortfarande har förtroende för hans spel pressas Covic på ett tips om dagens målskyttar.

– Det blir 2-0, sade Covic.

Keene: Och vem gör målen?

– James Keene, svarar Covic.

Keene: Ja, det är dags nu.

Ante Covic är bekant för de flesta fotbollsintresserade svenskar efter sin tid i Hammarby 2002-2006. Efter två säsonger i australiska Newcastle Jets är han nu tillbaka i Sverige, och det med glädje.

– Det har varit två härliga år utanför Sverige, med mycket strand och sol, men fotbollsmässigt är jag väldigt glad över att vara i ett lag som det här. Jag var lite skeptisk till staden i början eftersom jag alltid har bott i stora städer, men så här långt har det varit fantastiskt, säger Covic.

Här kan du se James Keenes hela intervju med Ante Covic och reservmålvakten Joakim Wulff.

Brommapojkarna - Elfsborg, Grimsta, fredag första maj 17:00.

Skrivet av: