Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Minst en Dif-tränare kommer få gå"

Sport | 21/04/2009 17:23

Ola Wenström sågar Djurgårdens spelsystem och tror på minst en sparkad tränare.

Inte en tidning i Sverige som refererar Stockholmsderbyt från måndagskvällen har undvikit att kalla Djurgården för en klubb i "kris".

Nyheter24:s bloggare Ola Wenström hakar på kritiktåget och tror att det mycket väl kan komma att ske ändringar i klubbens tränarstab inom en snar framtid.

Tränare kan komma och gå - och minst en lär göra det om inte alltför länge - men profilen på spelsättet kan bestå, skriver Wenström i sin blogg.

Flera av Djurgårdens spelare, i stort sett alla, får så här dagen efter derbyt rejält med skit av medierna. Patrik Haginge, Dembo Touray och Johan Oremo gör bäst i att inte läsa dagens tidningar, men vad som kanske borde ändras hos blåränderna är hela sättet att tänka fotboll, inte spelartruppen.

Så här skriver Wenström angående Dif:s tankar om sättet att spela boll:

Det är en fördel om man skaffar spelare och spelsystem som passar för varandra. Oremo är en sällsynt utpräglad 4-4-2-anfallare. Med Arals manual, som en boja runt foten, springer han omkring felvänd utanför straffområdet och bara kostar pengar.

Det återstår att se hur synsk vår käre bloggare är. Men om inte "Stockholms stolthet" börjar vinna snart kan det visa sig att han får rätt.

Skrivet av: