"Har inte klarat omställningen från superettan"

Örgrytetränaren medger att uppförsbacken är brant.


Den allsvenska nykomlingen Örgryte har förlorat de sex första matcherna i årets allsvenska. En historiskt dålig inledning. Inte sedan 1950 har ett lag haft noll poäng efter sex allsvenska omgångar.

– Det är klart att det inte är bra. Vi har en väldig uppförsbacke nu, säger tränaren Janne Carlsson till Nyheter24.

Carlsson menar att hans lag har haft svårt att ställa om till allsvenskt spel.

–Vi har inte riktigt klarat av omställningen från superettan. Jag trodde nog att de flesta av spelarna var redo för detta, men så var det inte riktigt, säger han.

Vad ska ni göra nu då?

– Vi kan inte göra mycket mer än att jobba vidare. Det är ingen idé att vi går runt och tycker synd om oss själva.

Kommer det att räcka till nytt kontrakt?

– Ja, det tror jag.

På onsdagskvällen möter Örgryte en annan nykomling, Brommapojkarna, hemma på Gamla Ullevi. BP har fått en betydligt bättre start på säsongen än vad Öis har fått. Laget ligger femma i serien med tre segrar och bara en förlust på sex matcher.

–Det blir en mycket tuff match. BP har spelat bra och har sett riktigt tajta ut i försvarsspelet, säger Janne Carlsson.

Försvaret har samtidigt varit Örgrytes kanske största akilleshäl. Laget har släppt in 15 mål på sex matcher.

I syfte att försöka stärka upp de defensiva leden värvade klubben veteranmålvakten Bengt Andersson, 42, i måndags. Andersson lämnade Öis för proffsspel i Spanien 1996 och slutade med fotboll efter SM-guldet med IFK Göteborg 2007.

–Han kommer absolut att bli en stor tillgång för oss. Vi har många orutinerade spelare i backlinjen och därför kommer Bengt, med sin erfarenhet, att betyda mycket för vårt försvarsspel, säger Janne Carlsson.

Örgryte har jobbat intensivt för att få Bengt Andersson spelklar till matchen mot BP. Men på onsdagen fick klubben avslag från förbundet. I stället lär den unge David Stenman vakta målet. Sportchefen och den gamle stormålvakten Dick Last kan gå in som reserv.

Örgryte - Brommapojkarna, Gamla Ullevi, Canal Plus Sport 1, klockan 20:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?