Måndag 2 Aug
Stockholm

Ingen rolig comeback för Shaaban

Förkrossande 1-4 mot Kalmar innebär att Hammarby ligger näst sist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om man innan säsongen sade att Hammarby - Kalmar i omgång sju skulle vara ett bottenmöte skulle man få ett hånskratt till svar. Men det är precis vad som utspelade sig på Söderstadion på onsdagskvällen. Kalmar tog säsongens första seger i den förra omgången medan Bajen inledde serien starkt men har fallit tillbaka ordentligt på sistone.

Rami Shaaban var tillbaka i Hammarbymålet, men en sämre comeback kunde han knappast ha fått. Resultatet 1-4 vittnar om ett dåligt försvarspel från Hammarby, och även om man inte direkt kan lasta Shaaban för något av målen var han uppenbart ringrostig och hade en bra dag räddad åtminstone ett av målen.

Kalmars 1-0 kom på hörna där Tobias Carlsson kom högst i en klunga av spelare och lyckades skarva in bollen via skallen. Tvåan kom efter ett inspel från Sobralense som Rasmus Elm mycket fint mötte på volley. Trean skickade Marcus Lindberg in på nick efter frispark och fyran placerade Tobias Eriksson mycket snyggt in på en annan frispark. Hammarby var ett slaget lag och även om Charlie Davies reducerade strax efteråt ägde Kalmar matchen från första till sista sekund.

Bajen ligger nu näst sist i Allsvenskan. Samtidigt har Nanne Bergstrands guldtåg börjat röra sig. Frågan är dock om det kan röra sig kraftigt nog för att ta upp kampen om ett nytt guld.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela