Gefle utan chans på Gamla Ullevi

IFK Göteborg bestämde allt på Gamla Ullevi. Vann med 3-0.

Det blev inte mycket till match på Gamla Ullevi på torsdagskvällen när IFK Göteborg tog emot Gefle IF. Samtliga spelare i bortalaget borde uppsöka läkare för kontroll av yrsel. Så mycket som det snurrade runt Gefles försvar i första halvlek var det länge sedan det gjorde. Blåvitt kom i anfall i parti och minut och vore det inte för Mattias Hugosson skulle det inte dröjt så länge som 27 minuter innan ledningsmålet kom. Ironiskt nog föll det efter ett svagt ingripande av just Hugosson.

Geflemålvakten mötte ett löst inspel genom att liggandes sparka ut bollen rakt i famnen på Pontus Wernbloom som enkelt kunde skicka bollen i nät. Hemmalaget fortsatte sin press helt utan pardon, Wernbloom gjorde 2-0 från nära håll, och göteborgarna vann skotten i första halvlek med 13-3, siffror som talar sitt tydliga språk.

Att skylla Gefles inkompetens på deras låga spel är att vara orättvis. Med sitt snabba spel och sina livsfarliga kantspelare (Hysén, Selakovic) tillät hemmalaget helt enkelt inte gästerna att komma upp i plan. Spelar IFK Göteborg med den här intensiteten och fantasin blir de oerhört svårstoppade.

Slutresultatet 3-0 gjorde Ragnar Sigurdsson på volley från nära håll med knappa halvtimmen kvar, och Göteborgs nolla i insläppta mål på hemmaplan är fortsatt intakt.