Gefle tittar inte på tabellen

Tippade bottenlaget har befäst mittenplatsen.


Per Olsson, tränare i Gefle, är beredd på tidigt djupledsspel från IFK Göteborg, säger han till Nyheter24.

– De utnyttjar att backlinjen kommer ur position, försöker nå Hysén och Söder bakom backarna. Det får vi se upp med. Sen har de också ett starkt inläggsspel från höger. Och så måste vi ha koll på Wernbloom, inte ge honom yta.

Det är första gången Gefle spelar på nya Gamla Ullevi. I går var några ur laget där och tittade på ÖIS - BP.

– Arenan är fin. Men ganska många spelare halkade, det är sådant vi kollar på.

Går ni för tre poäng?

– Vi spelar alltid för vinst. Det ändras inte beroende på vilka vi möter. Vi skapar chanser mot alla lag och ska plocka fram dem i dag också.

Gefle ligger just nu i mitten av tabellen. Åtta lag är före dem, sju efter. Fem poäng upp till ledaren, fem poäng ned till strecket.

– Vi tittar inte på placeringen. Eftersom spelschemat är så tajt gäller det i stället att hämta kraft mellan matcherna. Vi försöker hålla spelarna friska och pigga. I en jämn tabell biter tre poäng bra. Vi tar var match för sig.

Målvakten Mattias Hugosson är ett starkt vapen för Gefle, som inte släpper in många mål. Under 2007 var han allsvenskans bästa målvakt och har i år hållit nollan tre matcher i rad.

– Vi har hittat en modell där vi är svårslagna. Samarbetet har fungerat väl mellan backlinje och målvakt, vi har ett uppoffrande försvarsspel.

"Grunden lagd"

– För ett lag som hamnade på 13:e plats i fjol, och som blev nederlagstippade i år, är det viktigt att starta från grunden. Ge laget självförtroende med ett bra försvarsspel. Nu tror vi att vi har lagt grunden för spelet och självförtroendet, och kan utveckla spelet i övrigt.

Två skadade spelare saknas i kväll?

– Babupa fick en lättare hjärnskakning mot Örebro, och måste vila till nästa vecka. Dahlén fick en smäll mot skenbenet, där är det svårare att säga hur länge han blir borta.

Jonathan Hellström går in i stället för Dahlén. Det är hans comeback. En spelare som var på gång ordentligt under 2007, med matcher för U21-landslaget bland annat. Hans karriär fick ett avbräck under 2008, som var mycket skadedrabbat.

– Han gjorde en höftoperation i november. Rehabiliteringen har gått snabbt. Det är konkurrens mellan honom och Dahlén om platsen, och i dag får han chansen.

Nu tar sig Gelfe an formstarka Göteborg. Återstår att se om grunden är lagd för vinst mot tabelltrean.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!