Fredag 24 Sep
Stockholm

Effektivitet nyckeln för Kalmar

Marcus Lindberg: "Vi måste sätta de chanser vi får".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kalmar var det överlägset målgladaste laget i 2008 års allsvenska. Årets säsong började desto knackigare för det regerande mästarlaget, men mot Hammarby senast blev det en övertygande 4-1-seger.

I kväll möter smålänningarna Trelleborg på hemmaplan. TFF har, tillsammans med Malmö FF, seriens just nu starkaste försvar. Laget har bara släppt in fyra mål på de första sju matcherna.

– Trelleborg är ett välorganiserat lag som inte släpper till mycket alls. Vi måste sätta de chanser vi får, för vi lär inte få många, säger Kalmarbacken Marcus Lindberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Samtidigt måste vi se upp med deras kontringsspel. Om vi håller tätt bakåt, så tror jag att vi lyckas få in en boll och vinna. Men det kommer att bli oerhört tufft.

Vad tar ni med er från matchen mot Hammarby senast?

– Det aggressiva spelet. Vi hade ett fantastiskt presspel som vi absolut måste fortsätta med.

Kalmar mönstrar en i stort sett helt ordinarie trupp till matchen. Bara skadade Daryl Smylie saknas.

Trelleborg har däremot en lång skadelista. På den finns bland andra Mattias Nylund och Max Fuxberg. Men de flesta av de ordinarie startspelarna är friska. Det är värre med bredden.

– Matchen mot Kalmar kommer att bli ett bra test för att se hur vi håller som lag, framför allt nu när vi har en del skador i truppen. Vinner vi så ger det en tydlig fingervisning om att vi är att räkna med i årets allsvenska, säger Prahl enligt klubbens hemsida.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela