Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalmarback borta året ut

Sport | 11/06/2009 13:10

Mikael Eklunds korsband är av - missar resten av säsongen.

Kalmar FF:s försvarare Mikael Eklund har återigen drabbats av en tung skada.

27-åringens korsband har gått av igen och han beräknas nu vara borta från spel under resten av allsvenska säsongen.

– Jag ska tillbaka, det finns inget annat, säger Eklund till Barometern.

Efter magnetröntgen och artoskopi gavs det tråkiga beskedet att främre korsbandet i Eklunds vänstra knä är av av och även att den yttre menisken är trasig.

– Jag hade det lite på känn, så beskedet var inte lika tungt som när sjukgymnasten undersökte mig precis efter skadan och sa att det kunde vara korsbandet. Men nu är det som det är, korbandet är av, säger Mikael Eklund till Barometern.

Minst sex månaders rehabträning väntar nu för den otursföljde Kalmarbacken som gick igenom exakt samma sak för fyra år sedan. Men Eklund är övertygad om att han kommer tillbaka till fotbollen snart igen.

– Ja, just nu känns allting skit egentligen, men jag tänker komma tillbaka. Flera ortopeder trodde att det var omöjligt att komma tillbaka och spela fotboll på elitnivå efter min förra skada, men jag tänker göra det igen nu, säger Mikael Eklund till Barometern.

Skrivet av: