Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BP: "Desperation över Hammarby"

Sport | 20/05/2009 07:04

Kim Bergstrand tycker att Brommapojkarna håller allsvensk nivå.

Brommapojkarna ställs mot Hammarby i onsdagens match. Kim Bergstrand, BP-tränaren, är inte oroad över motståndet.

– Det är lite desperation över dem. De håller på att bygga upp en inställning av "Vi mot hela världen". Vi ska inte bjuda dem på något. Visa att det är vår hemmaplan.

Ni håller hårt i Grimsta IP?

– Åh ja!

Under tisdagen har laget tränat lätt. Mest återhämtning då det är tätt mellan matcherna, menar Bergstrand. På de fem första matcherna tog Brommapojkarna tio poäng. De senaste fyra matcherna har man bara fått med sig två. Kim Bergstrand är inte nöjd med oavgjort mot Örgryte och förlusten mot Gefle.

– De matcherna borde vi fått med oss fler poäng i från. Att spela 1-1 mot Elfsborg var rättvist. Mot Helsingborg gör vi en dålig match. Det är vår enda under säsongen. Annars har vi visat att vi har på den här nivån att göra, tycker Kim Bergstrand.

Mot Hammarby vill han de ska vara stabila och tajta. De fasta situationerna måste förbättras, säger han.

– De två senaste matcherna har vi släppt in fyra mål på fasta situationer. Det håller inte.

Under 2007 var Brommapojkarna uppe i Allsvenskan för att snabbt åka ur igen. Då gick spelet mest ut på kontringar.

– Jag tycker att vi har ett eget spel nu, det är svårt att jämföra med 2007. Vi tror mycket hårt på det här systemet.

Kommer det hålla hela vägen?

– Ja absolut. Vi förfinar det och gör det bättre hela tiden.

Hur ser läget ut på flyttfronten inför sommaren?

– Man vet aldrig, plötsligt kan man bli av med en spelare som måste ersättas. Men just nu är det inget på gång. Vi har haft så många spelare skadade som är på väg tillbaka. Så med dem hela får vi automatiskt en bättre trupp efter sommaruppehållet.

Brommapojkarna har fem-sex spelare skadade. Ingen hinner bli spelklar mot Hammarby, enligt Bergstrand. Laguppställningen blir därför densamma som mot Gefle.

Hur var tankarna innan säsongen?

– Vår målsättning är att vara bland de 13 första. Så är det fortfarande. Den dagen vi vet att vi nått dit ska vi lägga ribban högre. Det lovar jag.

Vad säger du om de andra stockholmslagen?

– Ja, vad ska man säga... AIK ligger ungefär där man förväntat sig. Men jag är fullt upptagen med att ha koll på mitt eget lag.

Skrivet av: